Ο δήμαρχος Ωραιόκαστρου για το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε δύο πρόσφυγες

Ο δήμαρχος Ωραιόκαστρου για το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε δύο πρόσφυγες
Eurokinissi

«Από την αρχή της θητείας μας ενσκήψαμε στο πρόβλημα της Συμμαχικής Οδού» αναφέρει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, σε σημερινό δελτίο Τύπου του δήμου, στο οποίο σημειώνονται οι κινήσεις που έγιναν από τη δημοτική Αρχή για τον συγκεκριμένο δρόμο μήκους οχτώ χιλιομέτρων, με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Ο κ. Γαβότσης, μετά το τροχαίο, με σχετική του επιστολή προς τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τον γενικό διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών αναφέρει τα προβλήματα στη Συμμαχική Οδό ζητώντας να επιληφθούν του θέματος.

«Στην περιοχή αυτή έχουν εγκατασταθεί το τελευταίο διάστημα, εκατέρωθεν της Συμμαχικής Οδού, πρόσφυγες και πλέον υπάρχει συχνή κυκλοφορία και πεζών με μικρά παιδιά με αποτέλεσμα να είναι άμεσος ο κίνδυνος ατυχημάτων» τονίζεται στην επιστολή και προστίθεται: «Ο Δήμος Ωραιοκάστρου διαπιστώνοντας έγκαιρα την επικινδυνότητα στη συγκεκριμένη περιοχή, προέβη με τους λιγοστούς δικούς του πόρους στις παρακάτω ενέργειες: στην τοποθέτηση φωτισμού και στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση, που όμως δεν είναι αρκετές για να καλυφθεί όλο το μήκος της Συμμαχικής Οδού».

«Επειδή το θέμα είναι επείγον, πρέπει άμεσα να γίνει συντήρηση στο οδόστρωμα της Συμμαχικής Οδού με στόχο την επαναφορά του στο αρχικό κατά το δυνατόν επίπεδο και να τοποθετηθεί φωτισμός και κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση σ’ όλο το μήκος της οδού, ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, λόγω μεγέθους του δρόμου, αδυνατεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος για τη συντήρηση του δρόμου που είναι υπερτοπικής σημασίας, διαδημοτικός, που διασχίζει τις βιομηχανικές περιοχές των δήμων Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά Δέλτα» καταλήγει η σχετική επιστολή.

Στο σημερινό δελτίο Τύπου υπενθυμίζεται η επιθεώρηση της Συμμαχικής Οδού που έγινε στις 21 Μαρτίου με πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου και τη συμμετοχή των δημάρχων Παύλου Μελά και Δέλτα, όπως επίσης η συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τη σύνταξη μελέτης με θέμα «Συντήρηση Συμμαχικής Οδού», την 1η Απριλίου, με προϋπολογισμό περίπου 1,35 εκατ. ευρώ που απεστάλη στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και ακολούθως προς τον γγ ΥΠΟΜΕΔΙ για χρηματοδότηση.

Εξάλλου, στον θάνατο των δύο προσφύγων στο Ωραιόκαστρο αναφέρεται και η κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (μ-λ). «Γι αυτές τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες στους λεγόμενους χώρους φιλοξενίας την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά κόμματα μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση που από κοινού εφαρμόζουν τις λεγόμενες πολιτικές αποτροπής των απελπισμένων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο» σημειώνεται σε ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή