ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/10/2016 09:03 EEST | Updated 18/10/2016 10:00 EEST

Ο Θέμος Αναστασιάδης στην Εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Καταθέτει σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ο εκδότης του Πρώτου Θέματος Θέμος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης, προσήλθε σήμερα Τρίτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να καταθέσει για τα δάνεια στην εφημερίδα το Πρώτο Θέμα.

Ο κ. Αναστασιάδης στην αρχή της κατάθεσής του διερωτήθηκε γιατί η τόσο μεγάλη επιμονή για να παραβρεθεί στη Επιτροπή και να καταθέσει όταν ο ίδιος, όπως είπε, δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά αφού απασχολείται αποκλειστικά με τα ζητήματα δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος.

Όσον αφορά τη θέση του στην εταιρεία είπε πως ναι μεν είναι πρόεδρος της επιχείρησης και μέτοχος στο Πρώτο Θέμα αλλά διευκρίνισε πως στην ουσία είναι μικρομέτοχος.

«Όλα τα δάνεια των εταιριών του ομίλου είναι απολύτως νόμιμα, διαφανή και εξασφαλισμένα, καλύπτονται από ενεχυριάσεις και εγγυήσεις και είναι εξυπηρετούμενα από την αρχή μέχρι σήμερα και διαβεβαιώ θα καλύπτονται και μέχρι τέλους», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, στην κατάθεσή του που συνεχίζεται στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που χορήγησαν Τράπεζες σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

«Όλα τα δάνειά μας είναι εξασφαλισμένα και όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε τίποτα σατανικό. Και αν ήταν θα το είχαν βρει οι χιλιάδες έλεγχοι που μας είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Έχω υποστεί τους περισσότερους ελέγχους από οποιοδήποτε άλλο δημοσιογράφο μετά τον εμφύλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδωνα Λάππα, γιατί πληρώνει η επιχείρησή του μόνο τόκους από τα δάνεια, ο κ. Αναστασιάδης αντέτεινε ότι «εμείς είμαστε το μόνο Μέσο Ενημέρωσης που εξυπηρετούμε εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο».

«Μέσα στις σημερινές συνθήκες καταστροφής το “Πρώτο Θέμα” εξακολουθεί να έχει μικρά κέρδη», πρόσθεσε.

Ο κ. Αναστασιάδης, στην εισαγωγή του, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου, «δεν είναι δικός μου τομέας, δεν ασχολούμαι εγώ, δημοσιογράφος είμαι» είπε, και πρόσθεσε ότι όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στην Εξεταστική Επιτροπή και από την εταιρία και από τις Tράπεζες.

«Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα οικονομικές συναλλαγές και δανειοδοτήσεις ούτε παρενέβη πολιτικό πρόσωπο για τις δανειοδοτήσεις του ομίλου», ανέφερε χαρακτηριστικά