5 λόγοι για να δείτε το «Έβερεστ»

5 λόγοι για να δείτε το «Έβερεστ»
YOUTUBE

Ήταν 1996 όταν δύο ομάδες ορειβατών που επιχειρούσαν να ανέβουν το Έβερεστ ήρθαν αντιμέτωποι με μία χιονοθύελλα, η οποία αποδείχθηκε για πολλούς φονική. Αυτή η ιστορία η οποία κόστισε τη ζωή σε 12 ορειβάτες, αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία «Έβερεστ», η οποία βγήκε στους κινηματογράφους του 2015, σε σκηνοθεσία Baltasar Kormákur.

Σε περίπτωση που δεν την έχετε δει ακόμα ή θέλετε να την ξαναδείτε (πράγμα απόλυτα λογικό), η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στον OTE TV, στο κανάλι OTE CINEMA 1HD, στις 10μμ.

Εμείς σας παρουσιάζουμε 5 λόγους για να συντονιστείτε στον OTE TV και να μην χάσετε την ταινία.

1. Η σκηνοθεσία του Baltasar Kormákur

Ο σκηνοθέτης κατάφερε να αποδώσει την ένταση και τα γεγονότα, με ευαίσθητο αλλά και ακριβή τρόπο.

2. Τα έντονα συναισθήματα

Δεν είναι μία ταινία που θα καταφέρετε να την δείτε χαλαρά στον καναπέ σας, έχοντας τον φόβο ότι θα σας πάρει ο ύπνος. Έχει κάποιες στιγμές χιούμορ, αλλά σε γενικές γραμμές η ένταση είναι τόσο υψηλή που δεν θα πάρετε στιγμή τα μάτια σας από την οθόνη της τηλεόρασης.

3. Ο ηρωισμός του Rob Hall

Ένας από τους χαρακτήρες, ο οποίος κάνει ιδιαίτερη αίσθηση σε όλη την ταινία είναι ο Rob Hall, που ήταν ένας από τους ειδικούς που ανέβαζαν μία από τις ομάδες στο Έβερεστ. Πρόκειται για έναν πραγματικά ενδιαφέρων και ηγετικό χαρακτήρα.

4. Το ίδιο το Έβερεστ

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Έβερεστ βρίσκεται στο επίκεντρο μίας ταινίας. Πολλές φορές, η πιο υψηλή κορυφή του κόσμου έχει γοητεύσει και εμπνεύσει σκηνοθέτες και συγγραφείς. Και όχι άδικα, αφού αυτή η αίσθηση του αδύνατου και η παρουσία του φυσικού στοιχείου δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

5. Η φωτογραφία της ταινίας

Ακόμα κι αν κάποιος δεν αγαπά αυτές τις ταινίες, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ταινία έχει φοβερή φωτογραφία, η οποία σε συνδυασμό με την σκηνοθεσία και τα οπτικά εφέ, προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία.

Δημοφιλή