Μητέρα από τη Συρία είναι η νέα υπερήρωας της Marvel

Μητέρα από τη Συρία είναι η νέα υπερήρωας της Marvel

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας της, η Marvel έχει δημιουργήσει πολλά κόμικ με υπερήρωες που σχετίζονται με ιστορικά γεγονότα. Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εμφανίζεται ο Captain America να γρονθοκοπηθεί τον Αδόλφο Χίτλερ στο πρόσωπο.

Αυτή την εποχή η Marvel συνεργάζεται με το δίκτυο ABC για την παραγωγή ενός κόμικ - που θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στο διαδίκτυο - η ηρωίδα του οποίου είναι μια μητέρα από τη Συρία.

Με τίτλο «Madaya μαμά», το κόμικ - βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα - και παρουσιάζει την ιστορία μιας μητέρας που έχει εγκλωβιστεί με την πενταμελή οικογένειά της μέσα στην πολιορκημένη συριακή πόλη Madaya, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από την αρχή του έτους από ασιτία, ενώ κάθε επαφή με τον έξω κόσμο είναι σχεδόν αδύνατη.

Ο χαρακτήρας είναι εμπνευσμένος από μια ανώνυμη γυναίκα που κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους δημοσιογράφους του ABC και να τους εξιστορήσει τον αγώνα της για επιβίωση στη Μαντάγια, ένας αγώνας ενάντια στην έλλειψη τροφής, της ανθυγιεινές άθλιες συνθήκες, τις καθημερινές βίαιες απειλές και τις συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, αναφέρει δημοσίευμα του Βρετανικού Independent.

Όπως σημειώνει ο κομίστας Dalibor Talajic, δημιουργούς του «Madaya Mom» αλλά και του δημοφιλούς «Deadpool», στόχος του «δεν ήταν να φτιάξει ένα πολεμικό κόμικ». «Αυτό που ήθελα να φτιάξω ήταν ένα κόμικ που εστιάζει στον άνθρωπο, ο οποίος είναι πραγματικά ανίσχυρος σε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Απλά περιμένεις ή να περάσει αυτό που ζεις ή να πεθάνεις». «Δεν πρόκειται για μια μητέρα, αλλά για κάθε μητέρα. Δεν πρόκειται για μια οικογένεια, αλλά για κάθε οικογένεια», τόνισε.

Δημοφιλή