Έρχεται ένα νέο βιβλίο του Tolkien με την πιο ρομαντική ιστορία αγάπης της Μέσης Γης

Έρχεται ένα νέο βιβλίο του Tolkien με την πιο ρομαντική ιστορία αγάπης της Μέσης Γης

Υπάρχουν κάποιες αγάπες που δεν υποκύπτουν στη φθορά του χρόνου. Και αυτός ο συγγραφέας είναι το πλέον κλασικό παράδειγμα αυτού του φαινομένου.

Τον Μάιο του 2017, η θρυλική ιστορία αγάπης του J.R.R. Tolkien ανάμεσα στον Beren, έναν άνθρωπο, και τη Luthien, ένα ξωτικό, θα εκδοθεί ως ξεχωριστό βιβλίο. Θα έχουν περάσει 100 χρόνια από τη χρονολογία που γράφτηκε από τον μεγάλο συγγραφέα.

Είναι μια γλυκόπικρη ιστορία. Ο πατέρας της Luthien είναι αντίθετος στη σχέση της με τον Beren, και έτσι τον στέλνει να εκπληρώσει μια αδύνατη αποστολή πριν τους επιτρέψει να παντρευτούν: να φέρει πίσω το Silmaril, ένα πολύτιμο κόσμημα των Ξωτικών, από τον μεγάλο τους εχθρό, Morgoth. Πέρα από την βούληση του πατέρα της Luthien όμως, υπάρχουν και άλλα εμπόδια που μπαίνουν ανάμεσα στο ζευγάρι. Οι κίνδυνοι της αποστολής που απειλούν τη ζωή του Beren αλλά και η αθανασία της Luthien ως ξωτικό.

Η μεταξύ τους ένωση ήταν η αφορμή για το μετέπειτα σχηματισμό κάμποσων σχέσεων ανάμεσα σε ανθρώπους και ξωτικά. Η Arwen, το ξωτικό που απαρνήθηκε την αθανασία της για να είναι κοντά στον αγαπημένο της Aragorn, ήταν απόγονος της Luthien και ήρθε αντιμέτωπη με τα δικά της εμπόδια για παντρευτεί ένα θνητό.

Η εν λόγω ιστορία αγάπης ήταν πολύ σημαντική για τον Tolkien, όπως αποδείχθηκε στην πορεία. Τα ονόματα «Beren» και «Luthien», είναι χαραγμένα στον τάφο όπου βρίσκεται θαμμένος μαζί με τη γυναίκα του, Edith. «Δεν αποκάλεσα ποτέ την Edith, Luthien -αλλά ήταν η έμπνευση για την ιστορία», είχε γράψει ο Tolkien σε ένα γράμμα στο γιο του, Christopher, μετά το θάνατο της Edith.

Ο Christopher Tolkien είναι ο επιμελητής του νέου βιβλίου, «Beren and Luthien», στο οποίο θα συγκεντρώσει αφηγήσεις του θρύλου από τα γραπτά του πατέρα του. Ο Tolkien ξανάγραψε το μύθο σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων του ανολοκλήρωτου «Lay of Leithien», το οποίο εκδόθηκε μετά το θάνατό του, και ενός κεφαλαίου στο The Silmarillion.

Το «Beren and Luthien» θα εκδοθεί στη 10η επέτειο του τελευταίου βιβλίου για τη Μέση Γη που κυκλοφόρησε σε επιμέλεια του Christopher Tolkien, του «The Children of Hurin».

Δημοφιλή