ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/10/2016 04:15 EEST | Updated 20/10/2016 05:51 EEST

Η παράξενη ιστορία του απαγχονισμένου άνδρα σε δέντρο της Κλαυθμώνος

Eurokinissi

Στο σενάριο της αυτοκτονίας προσανατολίζονται πλέον οι έρευνες των Αρχών για τον απαγχονισμό άνδρα σε δέντρο στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση, ένας 35χρονος Πολωνός και ένας 52χρονος Ουκρανός, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, παρά τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αρχικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εξακρίβωσαν την ταυτότητα του θύματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 45χρονο άνδρα από την Βουλγαρία, σεσημασμένο για κλοπές και υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι αστυνομικές και κυρίως οι δικαστικές Αρχές αξιολογώντας τα στοιχεία συνέκλιναν στο ενδεχόμενο ότι ο 45χρονος άνδρας επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Οι δύο συλληφθέντες πιθανότατα προσπάθησαν -υπό την επήρεια αλκοόλ- να τον συγκρατήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την νεκροψία-νεκροτομή προέκυπτε ως αιτία θανάτου η ασφυξία δια απαγχονισμού, χωρίς όμως να εντοπίζονται κακώσεις, εκχυμώσεις ή εκδορές που να μαρτυρούν συμπλοκή και άσκηση βίας από αγνώστους, οι οποίοι θα μπορούσαν να τον είχαν δολοφονήσει με αυτόν τον τρόπο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αυτοσχέδιος βρόχος είχε σχηματιστεί από τα κορδόνια των παπουτσιών του θύματος και έναν σπάγκο, στοιχείο που ενισχύει την περίπτωση της αυτοκτονίας, ενώ και το δέντρο είχε 2,5 μέτρα ύψος, συνεπώς δύσκολα θα μπορούσαν οι δράστες να τον έχουν ανεβάσει εκεί σε κατάσταση μέθης.

Η εικόνα όμως των δύο ανδρών, οι οποίοι ενδεχομένως επιχειρούσαν να τον σώσουν, έγινε ορατή από μία γυναίκα που έδινε φαγητό σε άστεγους της περιοχής, η οποία όμως έβλεπε δύο ανθρώπους να τραβούν τον κρεμασμένο άνδρα και ουσιαστικά φαινόταν σαν να ήθελαν να τον συγκρατήσουν για να μην απελευθερωθεί από τον βρόχο. Από την πρώτη στιγμή ο 35χρονος Πολωνός υποστήριξε ότι δεν κρέμασαν εκείνοι το θύμα αλλά προσπαθούσαν να τον απελευθερώσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν γιατί ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το ίδιο υποστήριξε και ο 52χρονος Ουκρανός. Η βασιμότητα των ισχυρισμών τους εξετάζεται ακόμη από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αν και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας.