ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/10/2016 11:54 EEST | Updated 20/10/2016 11:54 EEST

Διεκόπη για την Παρασκευή η δίκη Γιακουμάκη. Άπαντες παρόντες στα Γιάννενα

Eurokinissi

Διεκόπη για αύριο (Παρασκευή) η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η δίκη αφορά στις ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής και ξεκίνησε σήμερα. Παρόντες ήταν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα (όπου υπάγεται η σχολή), ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, ο σπουδαστής Νίκος Δαβρής, καθηγητές και υπάλληλοι της Σχολής.

Απούσα ήταν η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, καθώς, όπως ενημέρωσε το δικαστήριο, έχει σπάσει το πόδι της. Η δίκη διεκόπη για αύριο. Ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της Σχολής έπρεπε να παραστεί σε άλλη δίκη στη Θεσσαλονίκη, οπότε επιθυμούσε διακοπή. Εκτός αυτού, όμως, η υπόθεση του Βαγγέλη βρισκόταν στον αριθμό 30 του πινακίου, γεγονός που σημαίνει ότι προηγούνταν 29 δίκες μέχρι η έδρα να εκφωνήσει την υπόθεση. Έτσι, η έδρα δεν πρόλαβε σήμερα να εκφωνήσει την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο. Σε διαφορετική περίπτωση η δίκη θα αναβληθεί και θα διεξαχθεί μετά από αρκετό καιρό.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)