Το Ποτάμι: Επικίνδυνη η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των Δικαστών

Το Ποτάμι: Επικίνδυνη η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των Δικαστών
to potami

Με το προεδρείο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) που αποτελεί ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΔΑ και επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Γεώργιος Σταυρόπουλος και η αντιπρόεδρος της ΕΕΔΑ Αγγελική Αργυροπούλου – Χρυσοχοίδου, ενημέρωσαν τον Σταύρο Θεοδωράκη για το σημαντικό έργο που φέρνει σε πέρας η ΕΕΔΑ υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω λειτουργικών προβλημάτων και υποστελέχωσης, αλλά και το έλλειμμα θεσμικού σεβασμού στις προτάσεις της.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πρόσφατη δημοσιοποίηση ιδιωτικών επιστολών εν ενεργεία δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κ.Σταυρόπουλος επεσήμανε ότι οι προσωπικές στιγμές ανήκουν πλήρως στη σφαίρα της ιδιωτικότητας, προσθέτοντας ότι η δημοσιοποίηση τους καθιστά του πολίτες και στην περίπτωση μας τους δικαστικούς λειτουργούς, «εκβιάσιμους».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε στο προεδρείο της ΕΕΔΑ ότι : «Όταν πτυχές της προσωπικής ζωής γίνονται πρωτοσέλιδα και φεϊγβολάν για να πιεσθούν δικαστές, οι οποίοι μάλιστα δικάζουν εκκρεμείς υποθέσεις, τότε η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Θα πρέπει όλοι και κυρίως οι πολιτικοί αλλά και τα ΜΜΕ να είναι προσεκτικοί και να μην καταπατούν τα δικαιώματα των πολιτών προς χάριν εντυπωσιασμού ή για μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΕΕΔΑ και ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόταν από τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και τη Γιάννα Παναγοπούλου, Πολιτική Υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ποταμιού.

Το προεδρείο της ΕΕΔΑ επεσήμανε ότι πολλές φορές οι υπουργοί και γενικότερα ο πολιτικός κόσμος, παρότι ζητούν την συνδρομή της Επιτροπής σχετικά με ζητήματα της αρμοδιότητας της, τελικά στην πράξη αγνοούν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της Επιτροπής.

Τέλος το προεδρείο της Επιτροπής κάλεσε την αντιπροσωπεία του Ποταμιού στην εκδήλωση για τις Συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που θα γίνει την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Δημοφιλή