Προσπάθησε να «σώσει» το ακέφαλο άγαλμα του θείου βρέφους με ένα πήλινο «έκτρωμα»

Προσπάθησε να «σώσει» το ακέφαλο άγαλμα του θείου βρέφους με ένα πήλινο «έκτρωμα»
Mother Mary with Jesus and angels
Mother Mary with Jesus and angels
CSA Images/Printstock Collection via Getty Images

Εδώ και μια δεκαετία, ο προαύλιος χώρος του Καθολικού Ναού Ste Anne des Pins στον Καναδά, κοσμούνταν με ένα κατάλευκο άγαλμα της Παναγίας που κρατά στα χέρια της τον μικρό Ιησού. Μόνο που πέρυσι, βάνδαλοι «αποκεφάλισαν» το θείο βρέφος και μια ερασιτέχνης γλύπτρια αντικατέστησε (ανεπιτυχώς) το κεφάλι με ένα ομοίωμα(;) από πηλό.

Ο ιερέας Gérard Lajeunesse είχε αρχικά ζητήσει από έναν καλλιτέχνη να φτιάξει το ομοίωμα του Ιησού έναντι 10.000 δολαρίων Καναδά. Όμως στην πορεία, την πόρτα του χτύπησε μια κάτοικος της περιοχής που ισχυρίστηκε ότι έχει παρακολουθήσει μαθήματα γλυπτικής σε Σχολή Καλών Τεχνών και πως ήταν πρόθυμη να φτιάξει ένα ομοίωμα του κεφαλιού χωρίς χρηματική αμοιβή.

Μόνο που η γυναίκα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει πηλό και όχι πέτρα, από την οποία ήταν φτιαγμένο το άγαλμα, για να αντικαταστήσει το κεφάλι, και τα χαρακτηριστικά του μικρού Ιησού έμοιαζαν περισσότερο με εκείνα ενός τοτέμ, παρά με ανθρώπινα.

Ο ιερέας εξήγησε ότι οι πιστοί είναι δυσαρεστημένοι με το ομοίωμα, το οποίο τους θυμίζει της Μάγκι Σίμσον από την γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων. Δεν είναι γνωστό εάν το ομοίωμα θα αντικατασταθεί εκ νέου, αν και πιστεύουμε ότι οι πιστοί δεν θα αφήσουν το θέμα να ξεχαστεί.

Το συγκεκριμένο περιστατικό μας θυμίζει φυσικά την αποτυχημένη προσπάθεια συντήρησης μιας αγιογραφίας του Ιησού σε Ναό της Ισπανίας, αλλά και μία από τις πιο δημοφιλείς σκηνές του Mr Bean:

Δημοφιλή