Συναγερμός στο αεροδρόμιο «London City». Εκκενώθηκε μετά από «χημικό επεισόδιο»

Συναγερμός στο αεροδρόμιο «London City». Εκκενώθηκε μετά από «χημικό επεισόδιο»
Twitter/ Shaunaaa

Ασφαλές κηρύχθηκε το αεροδρόμιο «London City», όπου νωρίτερα την Παρασκευή οι βρετανικές αρχές προχώρησαν στην εκκένωσή του λίγο πριν από τις 16:30 (τοπική ώρα), μετά από φόβους για εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο στελέχη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας δεν ανακάλυψαν καμιά ένδειξη πως εκδηλώθηκε χημική πυρκαγιά.

«Δύο πλήρεις έλεγχοι του κτιρίου του (τερματικού σταθμού) του αεροδρομίου διεξήχθησαν από κοινού από πυροσβέστες και αστυνομικούς με προστατευτικό εξοπλισμό», εξήγησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου.

«Δεν βρέθηκε καμιά ένδειξη πάνω από το φυσιολογικό και το κτίριο εξαερίστηκε, ερευνήθηκε και κηρύχθηκε ασφαλές», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Εvening Standard, δεκάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν εκτός των χώρων του αεροδρομίου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, όπου λίγο αργότερα η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι προσέφερε φροντίδες σε 26 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς σημειώθηκε επεισόδιο που οφείλεται σε κάποια χημική ουσία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. «Τα πληρώματα των ασθενοφόρων και η Ομάδα Αντιμετώπισης Περιοχών Υψηλού Κινδύνου αντιμετωπίζουν το συμβάν στο Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου», ανέφερε το κέντρο άμεσης βοήθειας του Λονδίνου.

«Προσφέραμε φροντίδες σε 26 πρόσωπα (...) Διακομίσαμε δύο ασθενείς σε νοσοκομείο», προστίθεται στην ανακοίνωση του κέντρου.

Δημοφιλή