Δομικό ανασχηματισμό προανήγγειλε η Γεροβασίλη

Δομικό ανασχηματισμό προανήγγειλε η Γεροβασίλη
Sooc

Δομικό ανασχηματισμό προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε ακριβώς θα γίνουν οι νέες αλλαγές, αναφέρει η «Καθημερινή».

«Η κυβέρνηση κρίνεται για το έργο της, κρίνεται και από τον πρωθυπουργό και ο στόχος όλων είναι η γρήγορη, αποτελεσματική και ευέλικτη διακυβέρνηση της χώρας. Δημιουργούνται δυσλειτουργίες που δεν είναι απαραίτητα θέμα προσώπων αλλά και θέμα δομής ενός υπουργείου. Εχουμε για παράδειγμα τεράστιο θέμα με το προσφυγικό και ένα αδύναμο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις της εποχής και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για ένα αποτελεσματικό σχήμα. Θα πρέπει να ελαττωθούν συναρμοδιότητες και δυσλειτουργίες», είπε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι στο καινούργιο σχήμα θα ληφθούν υπόψη και νέα πρόσωπα, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει «τι έχει ο πρωθυπουργός στο μυαλό του». Στην ερώτηση πότε τοποθετείται χρονικά ο ανασχηματισμός, δηλαδή πριν ή μετά την αξιολόγηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως δεν μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια και παρέπεμψε στη δήλωση του προωθυπουργού ότι αυτό θα συμβεί «μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο κόμμα».

«Και στο πρώτο σχήμα υπήρχαν πρόσωπα έξω από το στενό κομματικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω ορθώς. Είναι κεντρική πολιτική εκτίμηση και απόφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ανοιχτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν και τον στηρίζουν και θα πρέπει αυτές να εκφράζονται και μέσα από τον κομματικό μηχανισμό», είπε.

Δημοφιλή