Προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας. Ζητήθηκε η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Μεσολόγγι

Προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε το πρωί τη Δυτική Ελλάδα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα, ενώ ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε και στην Αθήνα.

Στο Μεσολόγγι πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας onairnews.gr, μεγάλο μέρος των δρόμων της πόλης καλύφθηκε από νερό.

Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του δήμου Μεσολογγίου απέστειλε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), λόγω των καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Προβλήματα έχουν καταγραφεί στις βασικές υποδομές, σε κατοικίες, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του δήμου και ιδιαίτερα στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.

Στην Αττική, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχτηκε πάνω από 100 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια κυρίως, αλλά και για κοπές δένδρων που έπεσαν από τον αέρα ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και το Ίλιον.

Μάλιστα, οδηγός απεγκλωβίστηκε στην οδό Πειραιώς, όπου τα νερά είχαν φτάσει μέχρι τη μέση των αυτοκινήτων.

Μια τραυματίας στην Πάτρα

Προβλήματα σημειώνονται και στην Πάτρα, όπου λόγω της καταιγίδας προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος, ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε, όταν στην προσπάθειά να βγει από ένα ταξί, χείμαρρος την παρέσυρε και χτύπησε σε φρεάτιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Patrastimes.gr, σε κάποια σημεία έλαβε χώρα και χαλαζόπτωση, ενώ πολλά φανάρια σε δρόμους τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Σε κάποια σημεία, όπως αναφέρεται, το νερό ξεπέρασε τους 40 πόντους.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στην Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες πλημμύρισαν στην πεδιάδα της Άρτας. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό. Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι, προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Ηλεία, στις περιοχές της Βάρδας, της Γαστούνης, των Λεχαινών και της Ανδραβίδας.

Κακοκαιρία

Δημοφιλή