Πωλητήριο σε πάνω από 200.000 σπίτια λόγω ΕΝΦΙΑ και «κόκκινων» δανείων

Πωλητήριο σε πάνω από 200.000 σπίτια λόγω ΕΝΦΙΑ και «κόκκινων» δανείων
Eurokinissi

Ξεπερνούν τις 200.000 τα ακίνητα τα οποία διατίθενται προς πώληση στη χώρα: Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», που επικαλείται κτηματομεσιτικούς παράγοντες, φέρεται να έχει αυξηθεί κατά 25% σε σχέση με πριν από μία διετία, κάτι που, όπως εξηγούν οι ίδιοι, οφείλεται στην ανάγκη των ιδιοκτητών να απαλλαγούν από την, όλο και πιο κοστοβόρα (ΕΝΦΙΑ, κόκκινα δάνεια), ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», περίπου 99.000 κατοικίες διατίθενται προς πώληση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τον αριθμό για το σύνολο της χώρας να προσεγγίζει τις 110.000. Τα στοιχεία αυτά αφορούν σε ακίνητα οι ιδιοκτήτες των οποίων είτε ανέθεσαν την πώλησή τους σε μεσιτικά γραφεία, είτε αποφάσισαν να αναζητήσουν οι ίδιοι αγοραστές, όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Κτηματομεσιτικού ∆ικτύου E Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Ωστόσο, προσθέτει πως υπάρχουν, και κάποιοι που έχουν την πρόθεση να πουλήσουν, χωρίς, όμως, να το δηλώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. «Εάν σε αυτούς προστεθούν και οι κατασκευαστές, τότε τα προς πώληση ακίνητα ξεπερνούν τις 200.000».

Τα ακίνητα που πωλούνται, όπως αναφέρεται, είναι ως επί το πλείστον δεύτερη κατοικία, η οποία είχε αγοραστεί με δάνειο και σκοπός των κατόχων τους ήταν η επένδυση.

Δημοφιλή