Palm Springs: Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μιας πόλης στη μέση της ερήμου

Palm Springs: Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μιας πόλης στη μέση της ερήμου

Αυτή την εβδομάδα, το Insider's Guide ταξιδεύει στο Palm Springs για να θαυμάσει την αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα αυτής της καλιφορνέζικης πόλης και να μάθει γιατί τόσος κόσμος επιλέγει να ζήσει και δουλέψει στο περιβάλλον της ερήμου.

Το Palm Springs ήταν κάποτε το ησυχαστήριο των σταρ του Hollywood, ένας μικρός επίγειος παράδεισος όπου μπορούσαν να ξεκουραστούν και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους κάτω από τον ζεστό ήλιο πριν επιστρέψουν στο τεχνητό φως των προβολέων. Τότε η περιοχή λειτουργούσε κατά βάση ως εποχιακό θέρετρο, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και το καλοκαίρι «έκλεινε» όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για την πλειονότητα των ντόπιων.

Σήμερα, το Palm Springs είναι μια πόλη περίπου 45.000 κατοίκων, που έχει διατηρήσει το στοιχείο της διασκέδασης και της ανεμελιάς στο χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της, ενώ ταυτόχρονα έχει εξελιχθεί σε μια πολιτισμικά δραστήρια κοινότητα που προσελκύει καλλιτέχνες, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο.

*Το Insider's Guide είναι μια νέα σειρά μικρών ντοκιμαντέρ της HuffPost Greece σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. που κοιτάζουν πέρα από την επιφανειακή εικόνα της Αμερικής, ψάχνοντας να ανακαλύψουν τον αληθινό της πυρήνα: τις αρχέγονες τέχνες, τις πρωτοποριακές εφευρέσεις, τα θαυμαστά έργα και την μοναδική κουλτούρα της κοινωνίας των ανθρώπων της.

**Το Insider's Guide θα προβάλλεται στη Huffpost Greece κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.