ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/10/2016 10:04 EEST | Updated 25/10/2016 10:04 EEST

Τζανακόπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες

ASSOCIATED PRESS
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras waves to the members of media as he arrives at Maximos Mansion, the Greek Prime Minister's official residence in Athens, Monday, Jan. 26, 2015. Dimitris Tzanakopoulos, right, the newly-appointed chief of staff of Tsipras, looks on. Radical left leader Alexis Tsipras has been sworn in as Greece's new prime minister, becoming the youngest man to hold the post in 150 years. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

«Η απόφαση του ΣτΕ θα είναι φυσικά δεσμευτική, νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση» τόνισε ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Από εκεί και πέρα, αναλόγως με το είδος αυτής της απόφασης, γιατί ξέρετε υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις σε μία νομική απόφαση, σε μία δικαστική απόφαση, θα επιλέξουμε και πώς θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, θα είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «ακόμα και μια αρνητική απόφαση, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση παραιτείται από την σαφή δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό ότι θα υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Ερωτηθείς αν μπορεί σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση να επιστρέψει με έναν νέο νόμο στη Βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Μπορεί να γίνουν πάρα πολλά. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος, θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο. Αλλά σας ξαναλέω ότι αυτό εξαρτάται και από το είδος της απόφασης του ΣτΕ. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, σε κάθε περίπτωση το κοινοβούλιο της χώρας διατηρεί τη νομοθετική εξουσία», συνέχισε.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο ίδιος είπε πως «είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να αποφασίσει και πότε και πώς και αν θα γίνει ανασχηματισμός. Από εκεί και πέρα τις επόμενες μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτό».