ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/10/2016 06:57 EEST | Updated 25/10/2016 06:57 EEST

«Γεια σας. Εγώ έριξα τη μολότοφ στους τσολιάδες» είπε ο νεαρός και παραδόθηκε στην αστυνομία

sooc

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής παραδόθηκε το άτομο που εκτόξευσε βόμβα μολότοφ στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, παρότι οι αστυνομικοί δεν είχαν εντοπίσει κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτότητά του.

Πρόκειται για έναν 25χρονο νεαρό από το Μαρούσι, ο οποίος παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής στη ΓΑΔΑ και είπε στους αστυνομικούς: «Γεια σας. Εγώ έριξα τη μολότοφ στους τσολιάδες, στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη».

Ο νεαρός δράστης, δήλωσε ότι είναι άνεργος, ενώ όσον αφορά στην αιτία της πράξης του επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν από τους αρμόδιους αξιωματικούς. Ο 25χρονος δεν συνελήφθη αλλά προστέθηκαν τα στοιχεία του στη δικογραφία που είχε σχηματισθεί για το περιστατικό.

Ο πανικός στους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς από τη βόμβα μολότοφ, η οποία εξερράγη δίπλα τους την ώρα που βρίσκονταν έξω από το φυλάκιο μπροστά από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, καταγράφηκε στα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου 2016.

Ο άγνωστος που φορούσε κουκούλα, κινήθηκε επί της οδού Όθωνος και προσέγγισε το μνημείο. Ξαφνικά έβγαλε από σακίδιο μία βόμβα μολότοφ την πυροδότησε και την εκτόξευσε προς το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Η μολότοφ εξερράγη λίγα μέτρα μακριά από το φυλάκιο του μνημείου, την ώρα μάλιστα που οι τσολιάδες βρίσκονταν έξω από αυτό.

Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας, ενώ οι αστυνομικοί είχαν περισυλλέξει υπολείμματα από το γυάλινο μπουκάλι και το καμένο στουπί. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναζητούσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσουν τις κινήσεις του δράστη, σε μια προσπάθεια να τον δουν «ακάλυπτο».