Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στη μοναδική φωτογραφική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στη μοναδική φωτογραφική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. 1940-1941. Απόκρυψη του κούρου του Σουνίου, των χρόνων γύρω στο 600 π.Χ., κάτω από δάπεδο αίθουσας του Μουσείου (© Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με ιστορική πορεία παράλληλη με εκείνη του σύγχρονου ελληνικού κράτους, τιμά την επέτειο των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του, θυμίζοντας τον αντίκτυπο σημαντικών ιστορικών γεγονότων στην καθημερινή του λειτουργία. Στη Φωτογραφική Έκθεση που έχει διοργανώσει στο εσωτερικό Αίθριο-Καφέ, με τίτλο «Από την κατάχωση των μνημείων στην ανάδυση της μνήμης» και υλικό από το πλούσιο Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου, παρουσιάζεται το έργο της απόκρυψης και προστασίας των αρχαιοτήτων του Μουσείου στις παραμονές της Κατοχής (1940-1941). Η διάρκεια της έκθεσης είναι ως τις 8 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τιμά την εθνική επέτειο, προσφέροντας την Τετάρτη 26/10, ξεναγήσεις στη Φωτογραφική Έκθεση, που θα ζωντανέψουν στιγμές από την εποποιία του τιτάνιου έργου της απόκρυψης και θα θίξουν καίρια ζητήματα σχετικά με την προστασία των αρχαιοτήτων εν καιρώ πολέμου. Θα διοργανωθούν σαραντάλεπτες ξεναγήσεις για δύο ομάδες έως 40 ατόμων από τις 11:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης απαιτείται η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο καθώς και η δήλωση συμμετοχής στις Πληροφορίες του μουσείου. Έναρξη δηλώσεων μισή ώρα πριν την παρουσίαση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ώρες λειτουργίας (θερινό ωράριο): Δευτέρα-Κυριακή 08:00-20:00

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44, Αθήνα 10682

Τηλ: 213214 4891

Δημοφιλή