Χίος: Σύσκεψη για την κατάσταση στο νησί, εξαιτίας του μεταναστευτικού, στο Μέγαρο Μαξίμο, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Χίος: Σύσκεψη για την κατάσταση στο νησί, εξαιτίας του μεταναστευτικού, στο Μέγαρο Μαξίμο, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου
Eurokinissi

Σύσκεψη με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Χίο εξαιτίας του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος θα πραγματοποιηθεί, στη μία το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 31 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί οι τοπικοί βουλευτές, η περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου και ο δήμαρχος Χίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο, Ανδρέας Μιχαηλίδης, πρότεινε η ατζέντα της συζήτησης στο Mέγαρο Μαξίμου να καθαρισθεί από τους φορείς της Χίου.

«Η συζήτηση να μην είναι γενική και αόριστη αλλά να έχει ουσιώδες περιεχόμενο να καταλήξει σε λύσεις και προπαντός σε χρονοδιαγράμματα λύσεων» σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση γίνεται υπό τη σκιά των πρόσφατων επεισοδίων που έχουν σημειωθεί στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων, αλλά και οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει από μεγάλη μερίδα των πολιτών.

Εν τω μεταξύ μηδενικές είναι οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βόρειου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.334, στη Χίο 4.196 και στη Σάμο 2.094. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.624.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή