Δολοφονία γυμναστή στην Πανόρμου: Πώς περιγράφει τη σκηνή του εγκλήματος ο αστυνομικός

Δολοφονία γυμναστή στην Πανόρμου: Πώς περιγράφει τη σκηνή του εγκλήματος ο αστυνομικός
EUROKINISSI

Προσπάθειες για να φτιάξει τις σχέσεις του με τον 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, τον οποίο δολοφόνησε, ισχυρίζεται ότι είχε κάνει ο 60χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Ο 60χρονος υποστηρίζει στο απολογητικό του υπόμνημα ότι επειδή είχε προσφύγει στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου το θύμα να βγάλει τις τέσσερις κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει στο σπίτι του, ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου τον έβριζε όταν τον συναντούσε στο δρόμο.

Για πείσει ότι βρισκόταν σε άμυνα κατά τη διάρκεια του αιματηρού περιστατικού αναφέρει: «Στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής βγήκα από το σπίτι μου και ενώ βάδιζα στην οδό Βατοπεδίου προς την οδό Πανόρμου το θύμα ήταν στην είσοδο του γυμναστηρίου του και με το που με είδε άρχισε να φωνάζει: ‘σύκο’, ‘συκιά’ και άλλα τέτοια. Δεν έδωσα σημασία και συνέχισα την πορεία μου. Δίπλα του όταν άρχισε να φωνάζει ήταν και ο κ. Π………., ο οποίος είναι γείτονας. Επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν φίλος με το θύμα, τον είχα παρακαλέσει να μεσολαβήσει για να σταματήσουν όλα αυτά».

Στη συνέχεια του απολογητικού υπομνήματος, το οποίο στηρίχθηκε στην αρχική απολογία που είχε δώσει στους αστυνομικούς όταν παραδόθηκε το περασμένο Σάββατο, περιγράφει τη σκηνή του εγκλήματος: «Περίπου στις 17:00 ξαναβγήκα για να πάω σε έναν ηλεκτρολόγο στην οδό Πανόρμου για να παραλάβω ένα ραδιοκασετόφωνο. Σε ένα μαύρο τσαντάκι, τύπου μπανάνα, που το είχε φορεμένο στη μέση μου, είχε ένα πιστόλι Smith & Wesson, που το κατέχω νόμιμα με άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής, ως συνταξιούχος αστυνομικός. Το όπλο το είχα μαζί μου για να μη μου το κλέψουν από το σπίτι. Για την ασφάλειά μου το είχα οπλισμένο και ασφαλισμένο. Επίσης, κρατούσα μία νάιλον τσάντα με βιβλία και χαρτιά. Με το που βγαίνω από την είσοδο της πολυκατοικίας και στρίβω αριστερά με κατεύθυνση την οδό Πανόρμου, βλέπω το θύμα να κινείται απειλητικά εναντίον μου από το γυμναστήριο του βρίζοντάς με. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι μου έλεγε, θυμάμαι όμως ότι ήταν πολύ επιθετικός. Του φώναζα και του είπα φύγει και να με αφήσει ήσυχο. Αυτός όμως μου είπε: ‘Τώρα θα δεις ρε’ και έφυγε τρέχοντας προς το γυμναστήριό του. Εγώ συνέχισα προς την οδό Πανόρμου και τότε τον βλέπω να βγαίνει αγριεμένος από το γυμναστήριό του, κρατώντας στο δεξί του χέρι ένα σιδεροσωλήνα και στο αριστερό του χέρι ένα φαρδύ κομμάτι ξύλου, σαν κάσα πόρτας, που το κράταγε μπροστά του σαν ασπίδα. Πριν προλάβω να φύγω, με πρόλαβε και ξεκίνησε να με χτυπάει με το σιδεροσωλήνα στα χέρια και το σώμα. Προσπάθησα να τον αποφύγω, αλλά αυτός με στρίμωξε και συνέχισε να με χτυπάει».

Ο προφυλακισμένος πλέον πρώην αστυνομικός συνεχίζει: «Θα μπορούσε να με σκοτώσει, γιατί ο σιδεροσωλήνας ήταν πάρα πολύ βαρύς. Άρχισα να του φωνάζω: ‘Φύγε, φύγε’, αυτός όμως δεν έφευγε. Για να τον εκφοβίσω λοιπόν και να αμυνθώ, άνοιξα το τσαντάκι μου, έβγαλα το όπλο και πυροβόλησα μία ή δύο φορές στον αέρα. Αυτός όμως αντί να φοβηθεί γινόταν πιο επιθετικός και συνέχιζε να με χτυπάει. Τότε λοιπόν δέχτηκα ένα χτύπημα στο δεξί μου χέρι που κρατούσε το πιστόλι, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει και να αλλάξει η φορά του όπλου. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τραυματιστεί το θύμα. Τον άκουσα να κάνει: ‘ωχ, ωχ’. Επειδή εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα ότι είχε τραυματιστεί, επιτάχυνα για να μη με ξαναχτυπήσει και έφυγα».

Δημοφιλή