Αυτό είναι το πρωτότυπο, τρομακτικό ποίημα στο οποίο βασίστηκε το «The Nightmare Before Christmas»

Αυτό είναι το πρωτότυπο, τρομακτικό ποίημα στο οποίο βασίστηκε το «The Nightmare Before Christmas»

«It was the nightmare before Christmas / And all through the house / Not a creature was peaceful / Not even a mouse», έγραφε ο Tim Burton σε μια στροφή της δημοφιλούς μελωδικής του ιστορίας «The Nightmare Before Christmas», η οποία έμελλε στην πορεία να γίνει έμπνευση για μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του κινηματογράφου.

Στο παραπάνω 10λεπτο βίντεο ο Christopher Lee, ο οποίος πέθανε το 2015, απαγγέλλει το πρωτότυπο ποίημα του Tim Burton στο οποίο βασίστηκε το «The Nightmare Before Christmas» και το οποίο περιγράφει τη σύγχυση του Jack Skellington, το τρομακτικό κλίμα της Πόλης του Halloween και τη φρίκη που ένιωσαν τα μικρά παιδιά όταν ο Άγιος Βασίλης έπεσε θύμα απαγωγής και τη θέση του πήρε ένας κοκαλιάρης σωσίας.

Το ρομαντικό στοιχείο είναι ανύπαρκτο στην πρωτότυπη ιστορία του 1982, καθώς η Sally, η κούκλα που θαυμάζει τον Jack στην ταινία και, στην πορεία, γίνονται ζευγάρι, δεν εμφανίζεται εδώ. Κατά τα άλλα όμως, η ταινία μένει πιστή στις αρχικές ρίζες της.

«Then out of the grave with a curl and a twist / came a whimpering, whining, spectral mist», διαβάζει ο Lee, όταν συστήνει το σκυλί του Jack και καλύτερό του φίλο, το Zero.

Το ποίημα γράφτηκε χρόνια πριν την ταινία «The Nightmare Before Christmas», η οποία κυκλοφόρησε το 1993 και έκανε τον Jack αγαπητό στο ευρύτερο κοινό. Εκείνη την εποχή, μάλιστα, η Disney δεν διαφήμισε την ταινία σε παιδιά, καθώς φοβόταν πως ήταν υπερβολικά τρομακτική για τους μικρούς θεατές.

Σήμερα, φυσικά, ο Jack Skellington και οι φίλοι του λατρεύονται από σινεφίλ κάθε ηλικίας.