ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/10/2016 13:16 EEST | Updated 28/10/2016 13:17 EEST

Σέρφερ δέχθηκε επίθεση από μια εξαιρετικά άγρια φώκια σε παραλία του Σίδνεϊ

Ποιος θα το περίμενε θα ερχόταν η ημέρα που ένας σέρφερ θα δεχόταν την επίθεση όχι ενός καρχαρία, όπως όλοι θα περιμέναμε, αλλά μιας φώκιας.

Ο Νέιθαν Σέφερντ, ενώ έκανε σερφ στην παραλία Σέλι στο Μάνλι του Σίδνεϊ είχε μια αναπάντεχη συνάντηση με μία μαινόμενη φώκια, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι του όταν τον δάγκωσε η φώκια.

Μιλώντας για τον τραυματισμό του στην εφημερίδα Manly Daily είπε ότι η πληγή του ήταν πολύ βαθιά.

Ο κ. Σέφερντ παραδέχθηκε ότι πλησίασε το ζώο γιατί πίστευε ότι θα ήταν φιλικό. «Κολυμπούσε δίπλα μου. Σε κάποια στιγμή άρχισε να κολυμπάει γρήγορα, πήδηξε έξω από το νερό και με δάγκωσε στον βραχίονα».

«Προσπάθησα να βάλω τη σανίδα μου ανάμεσα σε εμένα και τη φώκια, και μετά βγήκα έξω από τη θάλασσα», συνέχισε ο 45χρονος σέρφερ, περιγράφοντας όσα έζησε.

Η επιθετική φώκια ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί καθώς άρχισε να δαγκώνει και τις σανίδες των υπόλοιπων σέρφερ.

Η ομάδα διάσωσης άγριων ζώων ORRCA, η οποία κλήθηκε στην παραλία για να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, υπενθύμισε στους λουόμενους ότι οι φώκιες είναι άγρια ​​ζώα με «πολύ, πολύ, πολύ κοφτερά δόντια» και για αυτό θα έπρεπε να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.

Πηγή: Sky News

Sponsored Post