Μικρή η διαφορά, πολύτιμη η νίκη για τον Παναθηναϊκό

Μικρή η διαφορά, πολύτιμη η νίκη για τον Παναθηναϊκό
contra.gr

Ο μαραθώνιος του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα συνεχίζεται με το εντός έδρας ματς απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Οι "πράσινοι" θέλουν το 2/2 στο ΟΑΚΑ για να μην πάει στράφι το διπλό στη Γερμανία. Μπείτε στην κουβέντα με τον Σωτήρη Γεωργίου, ανταλλάξτε απόψεις και καταθέστε ερωτήσεις.

Το τελικό σκορ, ως προς την τελική διαφορά μάλλον αδικεί τον Παναθηναϊκό. Καλύτερα, ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον ίδιο του τον εαυτό με τη χαλάρωση του τελευταίου δεκάλεπτου.

Αυτό όμως που φάνηκε με γυμνό μάτι σ' αυτό το παιχνίδι είναι ότι η κούραση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εφετινή Ευρωλίγκα. Οι πράσινοι ήταν πολύ πιο φρέσκοι, αντιθέτως ο Αστέρας παρουσιάστηκε...πτώμα από τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε για να νικήσει την Μπαρτσελόνα.

Οπως και να έχει ο Παναθηναϊκός είχε λογική στο παιχνίδι του. Εφερε την μπάλα πολλές φορές κοντά στο καλάθι, έψαξε την καλύτερη δυνατή επιλογή, έτρεξε όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν. Ετσι προέκυψαν οι 46 πόντοι του ημιχρόνου και η τεράστια διαφορά των 21 πόντων.

Ακολούθως πάντως οι παίκτες του Πασκουάλ έκαναν συντήρηση και σ' αυτό ίσως και να έπαιξε ρόλο και πάλι το σφιχτό ροτέισον του Καταλανού (έπαιξαν εννιά παίκτες και τη μερίδα του λέοντος του χρόνου την πήραν κυρίως οι Αμερικανοί). Οχι ότι οι πράσινοι αντιμετώπισαν κάποιο μεγάλο πρόβλημα, απλώς σκόραραν μόλις 24 πόντους.

Αυτός που έμεινε περισσότερο στο παρκέ ήταν ο Νικ Καλάθης ο οποίος έκανε ένα μεστό ματς με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 2 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 46-25, 61-41, 70-59.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον, Νίκολς 6, Ρίβερς 12, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 7, Γκιστ 17, Μπουρούσης 12 (8 ριμπ.), Καλάθης Ν. 16 (6 ριμπ., 5 ασ.).

Ερυθρός Αστέρας: Ουόλτερς 8, Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μίτροβιτς 4, Λάζιτς, Ντόμπριτς, Σιμόνοβιτς 4, Τζένκινς 8, Γκούντουριτς 3, Γιόβιτς 3, Κούζμιτς 15 (15 ριμπ.), Μπιέλιτσα 12.

Δημοφιλή