Επτά τρόποι να βελτιώσετε τη μνήμη σας

Επτά τρόποι να βελτιώσετε τη μνήμη σας
Man Doing Crossword Puzzle
moodboard via Getty Images
Man Doing Crossword Puzzle

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς για τη μνήμη μας. Βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες από παντού 24 ώρες το 24ωρο μέσα από κινητά και tablets ενώ η χρήση της τεχνολογίας, μας λύνει μεν τα χέρια αλλά δεν μας βοηθά καθόλου να συγκεντρωθούμε ή να «ακονίσουμε» τη μνήμη μας με τους παραδοσιακούς τρόπους.Το site purewow προτείνει 7 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καλυτερεύσουμε τη μνήμη μας.

Λύστε σταυρόλεξα

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να λύσετε δύσκολα σταυρόλεξα, αν δεν σας αρέσει να πάρετε περιοδικά σταυρολέξων υπάρχουν πάντα οι αντίστοιχες εφαρμογές. Σε περίπτωση που είστε αριθμητικός χαρακτήρας βοηθάνε και τα Sudoku.

Kοιμηθείτε παραπάνω

Όταν κοιμάστε κακά, είναι σχεδόν αδύνατο να συγκεντρωθείτε την επόμενη μέρα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ύπνος και η μνήμη είναι συνδεδεμένοι με δύο κρίσιμους τρόπους: Πρώτον, γιατί χρειάζεται να είστε αρκετά ξεκούραστοι προκειμένου να μπορείτε να συγκεντρωθείτε και να μάθετε νέες πληροφορίες. Δεύτερον επειδή ο ο εγκέφαλος ενεργοποιεί και απορροφά νέες πληροφορίες ενώ κοιμάστε.

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν τη μνήμη και την ψυχική υγεία. Ιδιαίτερα καλά για τη μνήμη είναι σύμφωνα με τους ειδικούς τα μούρα, τα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι καθώς και τα αβοκάντο.

Ξεκινήστε το τρέξιμο (ή το περπάτημα)

Η τακτική αερόβια άσκηση διευρύνει τον ιππόκαμπο ( πρόκειται για περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη μνήμη και τη μάθηση). Οι μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και 40 λεπτά με τα πόδια κάθε μέρα θα επηρεάσουν τη συνολική υγεία του εγκεφάλου σας.

Γελάστε

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το γέλιο πραγματικά θα μπορούσε να είναι το καλύτερο φάρμακο, ενώ έχει αποδειχθεί πως το γέλιο αυξάνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη στους ενήλικες.

Πιείτε κι άλλο καφέ

Η κατανάλωση καφέ έχει θετική επίδραση στη μακροπρόθεσμη μνήμη, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστήμιου Johns Hopkins. Στην ίδια μελέτη όσοι είχαν πιεί καφέ τις τελευταίες 24 ώρες είχαν καλύτερη βραχυπρόθεσμη μνήμη.