ΔΙΕΘΝΕΣ
31/10/2016 16:15 EET | Updated 31/10/2016 17:29 EET

Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα για την εν ψυχρώ εκτέλεση δύο γυναικών μελών του PKK από Τούρκους στρατιώτες

Twitter Turkey Untold

Σοκάρει το βίντεο που τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου και σε αυτό αποτυπώνεται η στιγμή που Τούρκοι στρατιώτες εκτελούν εν ψυχρώ δύο γυναίκες μέλη του PKK.

Το 23 δευτερολέπτων βίντεο αρχικά δημοσιεύθηκε στο Facebook από τον χρήστη με το όνομα Celalettin Özdemir, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι του έδωσε ένας φίλος του που υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας. Ωστόσο λίγο αργότερα ο χρήστης διέγραψε το βίντεο από το Facebook, όμως πολλά άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησαν στη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Σε αυτό φαίνεται ένας στρατιώτης να πυροβολεί στο κεφάλι τη μια γυναίκα περισσότερες από μια φορά. Η άλλη γυναίκα την έχουν στην άκρη ενός γκρεμού και την πυροβολούν.

Κούρδοι ακτιβιστές καταγγέλλουν το περιστατικό και κάνουν λόγο για έγκλημα πολέμου. Το PKK δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση.

Το βίντεο, το οποίο υπογραμμίζουμε ότι περιέχει σκληρές εικόνες, δημοσιεύεται στο Twitter του Turkey Untold το οποίο όπως διευκρινίζει στόχος του είναι να καταγράψει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία και να μεταδίδει όλα αυτά που δεν δημοσιοποιούν τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Η HuffPost Greece εξαιτίας των σκληρών εικόνων δεν θα το αναδημοσίευσει.

Sponsored Post