Σύσκεψη στο Μαξίμου: Δεν επισπεύδεται ο νόμος-γέφυρα. Νέα Διάσκεψη για συγκρότηση ΕΣΡ

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Δεν επισπεύδεται ο νόμος-γέφυρα. Νέα Διάσκεψη για συγκρότηση ΕΣΡ
SOOC

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε να μην επισπευθεί η νομοθετική ρυθμίση για το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών αλλά να συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων με την ίδια πρόταση για τα ίδια πρόσωπα σε μία προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της ΝΔ.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως «η ευρεία πλειοψηφία στην Διάσκεψη των Προέδρων, υποχρεώνει την ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της» και σημειώνει ότι η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε (των ισχυρών τάσεων συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ) υποχρεώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετακινηθεί, στην επόμενη Διάσκεψη, «από την ανοικτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης».

Επισημαίνει δε ότι «για πρώτη φορά, σήμερα, μετά από 5 συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε, στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ευρεία πλειοψηφία, πολύ κοντά στην συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5». Επιλέον, τονίζει ότι «διαμορφώνονται, έτσι, ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση».

Δημοφιλή