Η «Μασούτης» δεν πωλείται, δηλώνει ο πρόεδρος και ιδρυτής της, Διαμαντής Μασούτης

Η «Μασούτης» δεν πωλείται, δηλώνει ο πρόεδρος και ιδρυτής της, Διαμαντής Μασούτης
Eurokinissi

«Κάθε φορά τέτοια εποχή, λίγο πριν αρχίσουν οι συζητήσεις με τους προμηθευτές μας για να συνάψουμε τις ετήσιες συμφωνίες, κυκλοφορούν αυτές οι φήμες. Ο στόχος τους είναι προφανής», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος και ιδρυτής της Μασούτης ΑΕ, κ.Διαμαντής Μασούτης, αναφερόμενος στις φήμες που διατρέχουν την αγορά στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος πουλάει την εταιρεία του στην Βασιλόπουλος ΑΕ.

Αντιθέτως, σύντομα πρόκειται να προσθέσει δύο ακόμη καταστήματα στο δίκτυο της αλυσίδας του και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ σκοπεύει να εξαγοράσει μία ακόμη μικρή τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του σε περιοχές εκτός της βορείου Ελλάδος. Παράλληλα εφέτος οι πωλήσεις της εταιρείας αναμένεται να υπερβούν τα 800 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντική αύξηση θα έχει και η κερδοφορία της.

Ειδικότερα στην διάρκεια του 2016 οι πωλήσεις της Μασούτης ΑΕ πρόκειται να διαμορφωθούν στα 802 - 803 εκατ. Ευρώ έναντι 751,66 εκατ. ευρώ - στη διάρκεια του 2015 το EBITDA ανήλθε στα 49,02 εκατ. ευρώ - και τα κέρδη προ φόρων ίσως υπερβούν και τα 30 εκατ. ευρώ έναντι 27,33 εκατ. ευρώ που ήταν το 2015.

Δημοφιλή