Κλείνει το εργοστάσιο της PEPSICO-ΗΒΗ στα Οινόφυτα

Κλείνει το εργοστάσιο της PEPSICO-ΗΒΗ στα Οινόφυτα
Pepsico-ΗΒΗ

Διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της στα Οινόφυτα ανακοίνωσε η PEPSICO-HBH.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», η απόφαση της Pepsico να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου επηρεάζει 65 άτομα, 51 εκ των οποίωνέχουν απορροφηθεί από άλλες εταιρείες του ομίλου, ενώ στα υπόλοιπα 14 άτομα έχει στην ουσία εφαρμοσθεί ένα «πακέτο» εθελουσίας εξόδου.

Τα αναψυκτικά για την εγχώρια αγορά θα εισάγονται πλέον για τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η συγκεκριμένη, κεντρική μονάδα παραγωγής των προϊόντων της εταιρείας, άρχισε τη λειτουργία της το 1998 και η έκτασή της ξεπερνά τα 80 στρέμματα.

Ο Γενικός Διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, κ. Christophe Guille, δήλωσε, αναφερόμενος στις αλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα των αναψυκτικών της θυγατρικής της, PepsiCo-ΗΒΗ πως «η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την PepsiCo. Η εταιρεία προκειμένου να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της και να είναι σε θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά της για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, προχωρά σε αλλαγές στη λειτουργία της. Η PepsiCo-ΗΒΗ μεταβαίνει σε ένα νέο μοντέλο εφοδιασμού των αναψυκτικών της, με άμεση ισχύ, σε συνέχεια της απόφασής της να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου των Οινοφύτων. Πρόκειται για μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση για την εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς...Κατανοούμε ότι αυτή η είδηση θα προκαλέσει ανησυχία στους εργαζόμενους μας. Αναγνωρίζουμε το έργο των ανθρώπων μας στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και με ύψιστο αίσθημα ευθύνης, δεσμευόμαστε να τους υποστηρίξουμε στην ομαλή μετάβαση στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα. Είναι σημαντικό ότι για τους περισσότερους έχουμε εντοπίσει θέση εργασίας είτε σε συνεργαζόμενες εταιρίες είτε μέσα στην PepsiCo. Παράλληλα, προσφέρουμε σημαντική οικονομική στήριξη μέσω ενός ελκυστικού προγράμματος εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους των οποίων η θέση εργασίας επηρεάζεται και αποχωρούν από την PepsiCo. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης για όσους ακόμη δεν έχει εντοπιστεί νέα θέση εργασίας.Καμία άλλη δραστηριότητα της PepsiCo στην Ελλάδα δεν επηρεάζεται από τις σημερινές αλλαγές στον κλάδο των αναψυκτικών».

Δημοφιλή