«Πυρά» ΝΔ κατά κυβέρνησης για δημοσίευμα περί ταξιδιού Παππά με Κύπριο δικηγόρο- ειδικό στις offshore

«Πυρά» ΝΔ κατά κυβέρνησης για δημοσίευμα περί ταξιδιού Παππά με Κύπριο δικηγόρο- ειδικό στις offshore
Sooc

Για «προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις» έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» περί ταξιδιού του στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτεμίου, έμπειρο σε θύματα offshore εταιρειών.

Ο κ. Παππάς δήλωσε στον realfm πως «αυτό το ταξίδι προφανώς και έχει γίνει, υπήρχε και άλλη συνοδεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει προκύψει τίποτα. Τότε, υπήρχε μία διερεύνηση αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό».

Σε απαντητική ανακοίνωση της ΝΔ, αναφέρονται τα εξής: «Υπό το βάρος των σημερινών αποκαλύψεων, ο κ. Παππάς λύνει επιτέλους την ένοχη σιωπή του. Από εκεί που επί μία εβδομάδα δεν απαντούσε στο ερώτημα για το αν συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, σήμερα παραδέχθηκε ότι, όχι μόνο γνωρίζονται, αλλά και ότι τον Αύγουστο του 2013, βρέθηκαν μαζί στη Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο. Και αυτό για να προετοιμάσουν ενδεχόμενη επίσκεψη του “συντρόφου” Τσίπρα στη Βενεζουέλα, προκειμένου η Ελλάδα να προμηθευτεί προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας! Ομολόγησε, δηλαδή, ότι έχει πολύχρονη σχέση συνεργασίας με τον κ. Αρτεμίου. Ο κ. Παππάς οφείλει να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για την πραγματική σχέση του με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers».

«Ν' απαντήσει ο κ. Παππάς σήμερα ποια είναι η σχέση του με τον κ. Αρτεμίου» είχε ζητήσει η ΝΔ νωρίτερα σε ανακοίνωσή, της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, «οι κ. Τσίπρας και Παππάς παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν απαντήσει για ποιο λόγο βρέθηκε ο "ταλαντούχος" δικηγόρος των Panama Papers, στις 10 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά και το σημερινό, νέο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερος Τυπος" δεν μπορούν να κρύβονται.Ο κ. Παππάς οφείλει σήμερα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις αν πράγματι βρέθηκε στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013 μαζί με τον κ. Αρτεμίου, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα και για ποιο λόγο.Να απαντήσει επιπλέον αν και από ποτέ γνωρίζει τον κ. Αρτεμίου και τι σχέση έχει μαζί του».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρονται τα εξής: «Η ΝΔ νομίζει ότι με ανοησίες θα απαλλάξει τον εαυτό της από τις ευθύνες για την διαπλοκή δεκαετιών. Το αφήγημα περί διαπλοκής που προσπαθεί να στήσει η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας, μάλιστα και διεθνείς διαστάσεις, είναι τόσο γελοίο που δεν επιδέχεται οποιασδήποτε συζήτησης.Γίνεται όμως ακόμα πιο γελοίο, όταν τα σενάρια αυτά, τα επεξεργάζεται και τα προωθεί η ΝΔ, το κόμμα της Siemens, του κ. Χριστοφοράκου, του κ. Παπασταύρου, των θαλασσοδανείων.Ας μην νομίζουν ότι με αυτές τις ανοησίες, θα πετάξουν από πάνω τους τις βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς διαπλοκής, μέσω του οποίου λεηλάτησαν επί δεκαετίες την χώρα».

Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ με αφορμή την απάντηση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Περιμένουμε από την Κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Παππά να σταματήσουν να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και να απαντήσουν για τις σχέσεις τους με τον κ. Αρτεμίου. Ένα ναι ή ένα όχι περιμένουμε από τον κ. Παππά. Πήγε με τον κ. Αρτεμίου και επιχειρηματίες, τον Αύγουστο του 2013, στη Βενεζουέλα και για ποιο λόγο; Να ξέρει τέλος ο κ. Παππάς ότι στην περίπτωσή του δεν ισχύει το “η σιωπή είναι χρυσός”».

Δημοφιλή