Νέοι διαξιφισμοί κυβέρνησης- ΝΔ για ΕΣΡ. Χρυσόγονος: Η κυβέρνηση δεν έχει παντρευτεί τον Πολύδωρα

Χρυσόγονος: Η κυβέρνηση δεν έχει παντρευτεί τον Πολύδωρα
Sooc

«Δεν υπάρχει πρόβλημα προσώπων, υπάρχει πρόβλημα πολιτικής» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας αναφερόμενος στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ.

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδιώκει τη διαιώνιση του καθεστώτος της ανομίας και της διαπλοκής στο τηλεοπτικό πεδίο με τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Η κυβέρνηση έκανε την πρόταση της και ήταν από τον χώρο της Δεξιάς, με στόχο τη συναίνεση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Ας έλθουν οι άλλες δυνάμεις να κάνουν τις προτάσεις τους. Εμείς είμαστε ανοικτοί» είπε χαρακτηριστικά.

«Ας πει ο καθένας τα πρόσωπα που θεωρεί ότι αρμόζουν στο ΕΣΡ. Ας τα πει και θα βρούμε λύση» ανέφερε ο κ. Βίτσας, για να προσθέσει πως ήδη το Ποτάμι έχει προτείνει τρία πρόσωπα και η Ένωση Κεντρώων ένα. Τόνισε πως η ΝΔ εμφανίζεται ότι δεν επιθυμεί λύση και διερωτήθηκε εάν η θέση που διατυπώνει η ΝΔ «να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει η νομιμότητα» μεταφράζεται ως ομαλότητα με κανάλια χωρίς άδεια και συνέχιση του καθεστώτος της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Από πλευράς του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος,δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως «θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος από τον Βύρωνα Πολύδωρα… Δεν τον έχει παντρευτεί η κυβέρνηση, o Πολύδωρας είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να αλλάξει, μπορεί να προτείνει και άλλο πρόσωπο».

«Η χθεσινή εμφάνιση του στην ΕΡΤ δεν ήταν και η επιτυχέστερη, κάθε άλλο, δεν βοήθησε ο ίδιος την υποψηφιότητά του» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «στο ΕΣΡ χρειάζονται πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής».

«Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να επιταχύνει το ΣτΕ την έκδοση της απόφασης, και στη συνεχεία οι πολιτικές δυνάμεις να καταλήξουν σε απόφαση… Όλα τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τρόπο συναινετικό. Έχουμε φτάσει στο ‘‘ως εδώ και μη παρέκει’’ με το ΕΣΡ, είναι σαν το μετρό της Θεσσαλονίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτήρισε «τερτίπι» την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρωνας Πολύδωρας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «η πρόταση δεν έχει θεσμικό βάρος», καθώς «χρειάζονται πρόσωπα ευρύτατης αποδοχής και εγνωσμένου κύρους».

Υπογράμμισε ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται η αποκατάσταση της θεσμικής τάξης και η κατάργηση του νόμου Παππά που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. «Τα πρόσωπα έπονται των θεσμών... Πρέπει πρώτα να ξέρεις το θεσμικό πλαίσιο» συμπλήρωσε.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προταθούν πρόσωπα για το ΕΣΡ από τη ΝΔ στη Διάσκεψη των Προέδρων που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα. «Θα το δούμε στην πορεία της ημέρας. Ούτε το αποκλείω , ούτε το επιβεβαιώνω» είπε χαρακτηριστικά. Είπε πάντως πως «η ΝΔ θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, με το ΕΣΡ να έχει αποκλειστικό ρόλο στην αδειοδότηση ως ανεξάρτητη αρχή», ενώ σημείωσε πως «πρότασή μας να έχουμε όσα κανάλια επιτρέπει το φάσμα και η αγορά». Διευκρίνισε ότι «το τίμημα θα καθοριστεί όταν θα δούμε το ενδιαφέρον και άλλα δεδομένα».

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η νέα κυβερνητική πρόταση για προσωρινή αδειοδότηση «αντιβαίνει τον πυρήνα της απόφασης περί συνταγματικότητας. Υποστήριξε πως «η κυβέρνηση έχει υποστεί πανωλεθρία, βρίσκεται σε αδιέξοδο... Η δήλωση της Όλγα Γεροβασίλη ήταν γεμάτη αυταρχισμό και προπαγάνδα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση στη Δικαιοσύνη μεταπολιτευτικά… Υπάρχει θέμα Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, αυτό που χρειάζεται η χώρα «είναι ανασχηματισμός πρωθυπουργού και όχι κυβέρνησης. Δεν θα αλλάξει τίποτε ο ανασχηματισμός, χρειάζεται πολιτική αλλαγή».

Δημοφιλή