Γιατί Κινέζοι τουρίστες κάνουν τουρ σε σπίτια μιας «βαρετής» βρετανικής κωμόπολης;

Γιατί Κινέζοι τουρίστες κάνουν τουρ σε σπίτια μιας «βαρετής» βρετανικής κωμόπολης;
Getty Images

Η μικρή κωμόπολη του Κίντλιγκτον βρίσκεται βόρεια της Οξφόρδης. Με εξαίρεση την εκκλησία της, δεν φαίνεται να έχει κάτι το ενδιαφέρον. Οι περισσότεροι κάτοικοι ζουν σε μονοκατοικίες και ασχολούνται με τον κήπο τους. Οι γειτονιές είναι ήσυχες, ίσως και... βαρετές. Δεν υπάρχουν μνημεία και σπανίως διοργανώνονται φεστιβάλ. Και φυσικά, δεν υπάρχουν τουριστικές υποδομές.

Όπως είναι αναμενόμενο, όταν μια ημέρα οι κάτοικοι ξύπνησαν και βρήκαν γκρουπ Κινέζων τουριστών έξω από τα γκαράζ τους, ξαφνιάστηκαν. Οι τουρίστες κοιτούσαν τις αυλές τους σαν να ήταν αξιοθέατα και οι ίδιοι δεν μπορούσαν παρά να απορήσουν. Τι το σπουδαίο βρήκαν στην «βαρετή» γειτονιά τους; Τι θέλουν όλοι αυτοί οι Κινέζοι στο Κίντλιγκτον;

Το θέμα πήρε τέτοια διάσταση που το BBC άρχισε την έρευνα. Οι δημοσιογράφοι επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι οργανωμένα γκρουπ τουριστών έκαναν τουρ στις αυλές και τα γκαράζ του βρετανικού χωριού, όμως δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβαινε. Οι κάτοικοι έδειχναν έκπληκτοι και οι τουρίστες ενθουσιασμένοι. Και τότε αποφάσισαν να πάρουν συνέντευξη από μία ξεναγό.

«Το περιβάλλον μας κάνει να αισθανόμαστε πιο κοντά στην απλότητα και τον πραγματικό εαυτό μας», εξήγησε η γυναίκα, προσθέτοντας ότι οι Κινέζοι λατρεύουν τα -κατά τους Βρετανούς- συνηθισμένα σπίτια και γιαγιαδίστικες βεράντες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για την άφιξη των Κινέζων, με πολλούς να κάνουν λόγο για κοινωνικό πείραμα. Η συγκεκριμένη περίπτωση μας υπενθυμίζει ότι το normcore ζει και βασιλεύει.

Δημοφιλή