ΔΙΕΘΝΕΣ
02/11/2016 17:00 EET | Updated 02/11/2016 17:00 EET

Μητέρα στην Ουάσινγκτον κατηγορείται ότι χορηγούσε ηρωίνη στα παιδιά τους για να κοιμηθούν

Getty Images/iStockphoto

Στη σύλληψη ενός νεαρού ζευγαριού προχώρησαν οι αρχές της Ουάσινγκτον. Η Άσλι Χατ και ο Μακ Λερόι Μακ Ιβέτ είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες για την έκθεση των τριών ανήλικων παιδιών της γυναίκας σε κίνδυνο.

Τα παιδιά βρέθηκαν να διαμένουν σε σπίτι-τρώγλη, γεμάτο περιττώματα αρουραίων και σύριγγες. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα από τις αιματολογικές εξετάσεις, η μητέρα χορηγούσε στα δύο εκ των ανηλίκων ηρωίνη για να κοιμούνται, την οποία αποκαλούσε «σκόνη καλής διάθεσης».

Το BBC αναφέρει ότι τα παιδιά έφεραν και εμφανή σημάδια κακοποίησης, όπως μελανιές και τρυπήματα από βελόνες. Το ζευγάρι αρνείται τις κατηγορίες και παραμένει στα χέρια των αρχών. Τα παιδιά βρίσκονται υπό την προστασία κοινωνικών λειτουργών.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έξαρση του εθισμού στα ναρκωτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμα και σε ήσυχες γειτονιές όπου ζουν οικογένειες. Τον Σεπτέμβριο, η αστυνομία του Οχάιο δημοσίευσε την φωτογραφία ενός ζευγαριού που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους από υπερβολική δόση σε ένα παρκαρισμένο όχημα. Στο πίσω κάθισμα ήταν δεμένος στο κάθισμά του ο εγγονός τους.