Διεμφυλική δολοφονείται άγρια μετά τον γάμο της. Νωρίτερα ο πατέρας της είχε ζητήσει να την σκοτώσουν μπροστά του

Άγρια δολοφονία μουσουλμάνας διεμφιλικής μετά τον γάμο της
twitter

Η Raina Aliev, σκοτώθηκε λίγες ημέρες μετά τον γάμο της. Πολλές λεπτομέρειες για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της δεν έχουν γίνει γνωστές, εκτός από το ότι το άψυχο σώμα της όταν βρέθηκε, έφερε πολλαπλές μαχαιριές. Τόσες που η αναγνώριση του πτώματος ήταν δύσκολη.

Αυτή η είδηση, από μόνη της, χωρίς καμία άλλη πρόσθετη πληροφορία προκαλεί θλίψη και οργή. Μόνο που δυστυχώς αυτή η υπόθεση έχει πολλά ακόμη στοιχεία που έρχονται να συνθέσουν μια από τις πιο εξοργιστικές ειδήσεις.

Η Alief, ήταν μουσουλμάνα με καταγωγή από την Τσετσενία. Και ήταν διεμφυλική. Η δε ειδεχθής δολοφονία της, πραγματοποιήθηκε αφού ο πατέρας της Alimshaikh Aliev, βγήκε στη ρωσική τηλεόραση και δήλωσε «Αφήστε τον να σκοτωθεί, δεν θέλω τον δω. Φέρτε τον εδώ και σκοτώστε τον μπροστά στα μάτια μου». Σημειώνται πως το θύμα είχε αναφέρει στην αστυνομία ότι είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της.

Αν και το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία της Aliev δεν έχει εξακριβωθεί η βρετανική Express αναφέρει πως ένας μουφτής του Νταγκεστάν – ειδικός στην ερμηνεία του μουσουλμανικού νόμου- δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ πως η αλλαγή φύλου απαγορεύεται ρητά στο Ισλάμ: «Είναι εντελώς απαγορευμένο στο Ισλάμ. Η αλλαγή φύλου είναι μια διαμαρτυρία εναντίον του Αλλάχ. Τέτοιου είδους χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει μόνο σε μία περίπτωση: όταν ένα άτομο γεννηθεί ως ερμαφρόδιτο και πρέπει να αποφασίσει σε ποιο φύλο θέλει να ανήκει. Αν κάποιος το κάνει για άλλο λόγο, τότε αυτός και ο γιατρός είναι καταδικασμένοι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έναν γείτονα του ζευγαριού που μίλησε στην ιστοσελίδα Russian Dialog.

ο πατέρας της Raina υπέστη εγκεφαλικό όταν έμαθε πως ο γιος του είχε κάνει εγχείρηση αλλαγή φύλου γυναίκας είχε εκδώσει σε βάρος της «purman», δηλαδή καλούσε όποιον ήθελε και μπορούσε, να σκοτώσει το παιδί του. Η απόφαση, για αυτή την «πρόσκληση» ήρθε όταν έμαθα πως επρόκειτο να παντρευτεί έναν άνδρα και μάλιστα κάνοντας έναν «ανοιχτό» γάμο.

Η νεαρή γυναίκα, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της μετακόμισε στη Μόσχα όπου και εργάστηκε σε νυχτερινά κέντρα. Γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, Viktor στην Καρατσάι - Τσερκεσία (ομόσπονδο κράτος της Ρωσίας) όπου επίσης το μουσουλμανικό στοιχείο είναι έντονο.

Δημοφιλή