ΔΙΕΘΝΕΣ
02/11/2016 03:41 EET | Updated 02/11/2016 03:41 EET

Πτήση ΜΗ370: Απώλεια ύψους λόγω εξάντλησης καυσίμων και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση «βλέπει» αναφορά

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this March 31, 2014 file photo, the shadow of a Royal New Zealand Air Force P3 Orion is seen on low level cloud while the aircraft searches for missing Malaysia Airlines Flight MH370 in the southern Indian Ocean, near the coast of Western Australia. Australian authorities said Thursday, Dec. 3, 2015 new analysis confirms they've likely been searching in the right place for a missing Malaysian airliner. (AP Photo/Rob Griffith, File)

Αναφορά για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των αερογραμμών της Μαλαισίας, από την αρμόδια υπηρεσία ασφαλείας των πτήσεων της Αυστραλίας, υποστηρίζει την άποψη ότι το αεροσκάφος έχασε γρήγορα ύψος, καθώς τελείωσαν τα καύσιμά του και χωρίς κάποια ανθρώπινη παρέμβαση.

Η εν λόγω πτήση εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, ενώ η εξαφάνισή της, θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στη σύγχρονη ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Η αρμόδια υπηρεσία της Αυστραλίας (ATSB) που ηγείται των ερευνών, στην αναφορά της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, δημοσιοποιεί ότι η ανάλυση των εξαρτημάτων από τις πτέρυγες του αεροσκάφους που έχουν βρεθεί, δείχνει ότι το αεροσκάφος δεν είχε προετοιμαστεί για προσγείωση, κατά την εξαφάνισή του.

 

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)