ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/11/2016 05:07 EET | Updated 02/11/2016 06:44 EET

Οι πιο τρομακτικοί πλανήτες που έχουν βρεθεί ποτέ, σύμφωνα με τη NASA

ESO/M. Kornmesser

Με την ευκαιρία του Χάλογουϊν στις ΗΠΑ, όπου το έθιμο επιτάσσει...να τρομάζει ο ένας τον άλλον, η NASA παρουσιάζει στοιχεία και εικόνα του εξωπλανήτη HD 189733b, τον οποίο χαρακτηρίζει έναν από τους πιο τρομακτικούς πλανήτες που έχουν βρεθεί ποτέ- που επάξια κερδίζει τη θέση του στη λίστα των εξωγήινων κόσμων του «Γαλαξία του Τρόμου» (galaxy of horrors), όπου παρατίθενται οι πιο...αφιλόξενοι εξωπλανήτες που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ένας σχετικά «νορμάλ» μπλε πλανήτης, ωστόσο στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, ο καιρός του είναι τρομερός, με ανέμους ταχύτητας μέχρι 2 χλμ/ δευτερόλεπτο, οι οποίοι θα εξόντωναν κάθε επισκέπτη. Επίσης, η βροχή είναι ακόμα χειρότερη, καθώς αποτελείται από κομμάτια γυαλιού, που κινούνται σε φοβερές ταχύτητες. Όσον αφορά στην ατμόσφαιρά του, το μπλε χρώμα προκύπτει από νέφη γεμάτα σωματίδια πυριτίου.

Η λίστα με τους άλλους τρομακτικούς πλανήτες περιλαμβάνει έναν τον οποίο «καταβροχθίζει» το άστρο του, τον πιο θερμό κόσμο που έχει βρεθεί ως τώρα, άγονους κόσμους γύρω από ένα νεκρό άστρο, έναν πλανήτη ο οποίος είναι μισός λάβα και μισός σκοτάδι και έναν πλανήτη όπου βασιλεύει αιώνια το σκότος.

hell

hell