Palm Springs: Πώς μια πόλη στην έρημο έγινε το ζωντανό εργαστήριο καλλιτεχνών από όλη την Αμερική

Palm Springs: Πώς μια πόλη στην έρημο έγινε το ζωντανό εργαστήριο καλλιτεχνών από όλη την Αμερική

Εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια, συρρέουν στο Palm Springs καλλιτέχνες από όλη την Αμερική τόσο για να εμπνευστούν από το τοπίο όσο και για να το ενσωματώσουν στα έργα τους -ακριβώς όπως συνέβαινε στο Παρίσι κατά τον 19ο αιώνα.

Αυτό που προσελκύει τους ανθρώπους της τέχνης σε μια όχι και τόσο συνηθισμένη, είναι η αλήθεια, πόλη της ερήμου, είναι κατά κύριο λόγο το μοναδικό φως που λούζει όλο το χρόνο την περιοχή. Kαθώς το φως αντανακλάται στα βουνά γύρω από την πόλη, η εικόνα του Palm Springs αλλάζει συνεχώς μέσα στην ημέρα.

Η αγνότητα του τοπίου και οι αχανείς εκτάσεις που προσφέρει η έρημος, δημιουργούν τον ιδανικό καμβά πάνω στον οποίο μπορεί να δημιουργήσει ένας καλλιτέχνης.

Από την flux εγκατάσταση του Phillip K Smith III στο Coachella μέχρι το αλλόκοτο πάρκο εκθεμάτων με έργα τέχνης κάθε λογής και από κάθε πιθανό υλικό που έστησε ο Kenny Irwin στην έκτασης 16 στρεμμάτων «αυλή» του σπιτιού του, το σημερινό επεισόδιο του Insider's Guide σας ξεναγεί στον καλλιτεχνικό κόσμο του Palm Springs, έναν κόσμο που δεν συγκρίνεται με τίποτα από όσα έχετε δει μέχρι τώρα.

*Το Insider's Guide είναι μια νέα σειρά μικρών ντοκιμαντέρ της HuffPost Greece σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. που κοιτάζουν πέρα από την επιφανειακή εικόνα της Αμερικής, ψάχνοντας να ανακαλύψουν τον αληθινό της πυρήνα: τις αρχέγονες τέχνες, τις πρωτοποριακές εφευρέσεις, τα θαυμαστά έργα και την μοναδική κουλτούρα της κοινωνίας των ανθρώπων της.

**Το Insider's Guide θα προβάλλεται στη Huffpost Greece κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.