Νεαρός Αυστραλός προβαίνει σε μηνύσεις εξαιτίας memes για τη...χαίτη του

Νεαρός Αυστραλός προβαίνει σε μηνύσεις εξαιτίας memes για τη...χαίτη του
JNOODLES / FACEBOOK

Σε μια εποχή που το Ίντερνετ είναι πανταχού παρόν, τα memes βρίσκονται παντού, και κάποια από αυτά είναι ομολογουμένως αστεία και εφευρετικά. Ωστόσο, κάποιοι μπορεί να προσβληθούν, και...αν προσβληθούν πολύ, μπορεί να πάνε μακριά, όπως ο Αλί Ζίγκι Μοσλμάνι, ένας νεαρός Αυστραλός (γνωστός στους φίλους του ως «Ζίγκι»), φωτογραφία του οποίου από τα γενέθλια φίλου του πέρυσι «έγινε viral» (κυκλοφόρησε ευρύτατα) στο Ίντερνετ, όταν ανέβηκε στο Facebook από φωτογράφο που είχε προσληφθεί για το πάρτι.

Το διαδικτυακό κοινό ενθουσιάστηκε από τη ...χαίτη του, που παρέπεμπε σε δεκαετίες όπως του 1970 και του 1980, και ως εκ τούτου ακολούθησε μπαράζ σχολίων και memes. Ωστόσο, ο Ζίγκι δεν εξέλαβε πολύ θετικά τη φήμη που απέκτησε, καθώς βρήκε πολλά από αυτά κοροϊδευτικά, οπότε και μηνύει τη The Daily Telegraph, την Daily Mail και το Australian Radio Network για δυσφήμηση, υποστηρίζοντας πως η μεγάλη κυκλοφορία των memes του τον έκανε να φαίνεται «πολύ άσχημος», καθιστώντας τον στόχο κοροϊδίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ένας από αυτούς που βρίσκουν αστεία τα memes είναι ο φίλος του Ζίγκι που είχε γενέθλια, ο Πολ Μπέμαν. «Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο πάρτι γενεθλίων μου τον Ιούλιο του 2015. Αυτό ήταν πραγματικά απρόσμενο. Μέσα σε 20 λεπτά είχε γίνει viral. Νιώθω πως όλη η προσοχή αυτή είναι αστεία». Ωστόσο, λέει πως υποστηρίζει το δικαίωμα του Ζίγκι να κάνει μηνύσεις. «Αν μπορεί να μηνύσει τα ΜΜΕ με επιτυχία, τότε γιατί όχι!».

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 17 Νοεμβρίου.

Δημοφιλή