ΔΙΕΘΝΕΣ
03/11/2016 04:08 EET | Updated 03/11/2016 04:08 EET

Βέβαιος για τη νίκη στη Μοσούλη δηλώνει ο αρχηγός του ISIS

ASSOCIATED PRESS
FILE - This file image made from video posted on a militant website Saturday, July 5, 2014, purports to show the leader of the Islamic State group, Abu Bakr al-Baghdadi, delivering a sermon at a mosque in Iraq during his first public appearance. The Islamic State group has released a new message purportedly from its reclusive leader, claiming his self-styled “caliphate” is doing “well” despite an unprecedented alliance against it. (AP Photo/Militant video, File)

Ο αρχηγός του ISIS, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα νικήσει, στο πρώτο του μήνυμα αφότου οι ιρακινές δυνάμεις άρχισαν την επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης, της τελευταίας μεγάλης πόλης υπό τον έλεγχο της ομάδας του στο Ιράκ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

«Αυτός (..) ο ολοκληρωτικός πόλεμος και η μεγάλη τζιχάντ που διεξάγει το Ισλαμικό Κράτος σήμερα απλώς ενδυναμώνει την βαθιά πίστη μας, Θεού θέλοντος, και τη βεβαιότητά μας ότι όλο αυτό αποτελεί προανάκρουσμα για τη νίκη», είπε σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε από τους υποστηρικτές του στο διαδίκτυο.

Κάλεσε τον πληθυσμό της περιφέρειας Νινευή της Μοσούλης να πολεμήσουν «τον εχθρό του Θεού» και τους μαχητές αυτοκτονίας να «μεταμορφώσουν τις νύχτες των απίστων σε μέρες, να σπείρουν το χάος στη χώρα τους και να κάνουν το αίμα τους να τρέξει σαν ποτάμια».

Στο μεταξύ, οι ιρακινές δυνάμεις προελαύνουν, με μονάδες να έχουν εισέλθει και να δίνουν μάχες εντός της πόλης. Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις εκδίκησης/ αντίποινα από πολιτοφυλακές οι οποίες συμμετέχουν στην επιχείρηση εναντίον ανδρών και αγοριών που υπάρχουν υποψίες πως συνδέονται με την οργάνωση.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Sponsored Post