Η Vogue αποφάσισε ότι το ντεκολτέ δεν είναι πλέον της μόδας

Η Vogue αποφάσισε ότι το ντεκολτέ δεν είναι πλέον της μόδας

Η βρετανική Vogue έθεσε ένα ερώτημα στους αναγνώστες της, το οποίο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Το περιοδικό μόδας, στο πλαίσιο ενός θέματος που έκανε για το τεύχος Δεκεμβρίου με τίτλο «Desperately Seeking Cleavage» (Αναζητώντας απεγνωσμένα ντεκολτέ), ρώτησε τους αναγνώστες του μέσω Twitter αν το πλούσιο μπούστο δεν είναι πια της μόδας.

Αυτό που δεν σκέφτηκε, όμως, το γνωστό περιοδικό είναι ότι το πλούσιο στήθος και το γεμάτο μπούστο δεν είναι απλά μία τάση μόδας, αλλά ένα σωματικό χαρακτηριστικό.

Το περιοδικό αναρωτιέται «τι απέγινε το ντεκολτέ», με αφορμή τις νέες τάσεις της μόδας που προστάζουν τις γυναίκες να δείχνουν άλλα μέρη του σώματός τους, όπως την κοιλιά ή τους ώμους τους, και όχι το μπούστο τους. Φυσικά, οι γυναίκες με στήθος δεν μπορούν να το εξαφανίσουν επειδή το περιοδικό θεώρησε ότι είναι «εκτός μόδας». Έτσι, πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν μέσω Twitter ότι το περιοδικό το μόνο που καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο είναι να δημιουργεί ανασφάλειες στις γυναίκες και τονίζουν ότι όλα τα σώματα είναι όμορφα.

Η συγγραφέας, πάντως του κειμένου, Kathleen Baird-Murray, θέλησε να το υπερασπιστεί και έγραψε στο Twitter:

«Για να είμαι ξεκάθαρη, το θέμα με το ντεκολτέ δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του στήθους, μικρό ή μεγάλο, μέσα ή έξω. Αναφέρει ότι οι σχεδιαστές μόναδες δημιουργούν πιο φυσικά, άνετα ρούχα που επικεντρώνονται σε άλλες ερωτεγενείς ζώνες, άλλες από το ντεκολτέ.».