Αν περνάτε κάθε μέρα από αυτό το βιβλιοπωλείο στον Άγιο Νικόλαο, θα διαβάσετε όλη την Ασκητική του Καζαντζάκη

Αν περνάτε κάθε μέρα από αυτό το βιβλιοπωλείο στον Άγιο Νικόλαο, θα διαβάσετε όλη την Ασκητική του Καζαντζάκη
Dioptra Publications

Θα ήθελα να διαβάσετε την παρακάτω παράγραφο έχοντας στο μυαλό σας πως την απαγγέλλει η κλασική, επιβλητική αντρική φωνή που ακούγεται στα trailer μεγάλων χολιγουντιανών blockbuster:

Σε μια εποχή που το βιβλίο δεν αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή κάποιου για να περάσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του, που ο κόσμος βαριέται να διαβάσει ακόμα και κείμενα στο ίντερνετ αν περιέχουν περισσότερες από 3 προτάσεις και που τα μάτια μας δεν ξεκολλούν από τις οθόνες του κινητού ούτε όταν περπατάμε στο δρόμο, ένα μικρό συνοικιακό βιβλιοπωλείο αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να φέρει την καλή λογοτεχνία πάλι στη ζωή μας. Η οδός Μιχαήλ Κόρακα στον Άγιο Νικόλαο, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε κανονικά.

Το εν λόγω συνοικιακό βιβλιοπωλείο που αναφέραμε παραπάνω, ξεκίνησε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία από τις 31 Οκτωβρίου. Κόλλησε στη βιτρίνα του την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη ανοιγμένη στην πρώτη σελίδα, ενημερώνοντας τους περαστικούς πως θα γυρίζουν σελίδα κάθε μέρα, για όσους ενδιαφέρονται να τη διαβάσουν.

Ψάχνοντας για την ακριβή τοποθεσία του βιβλιοπωλείου, το εντοπίσαμε στο Google Maps στον αριθμό 33 της Μιχαήλ Κόρακα και, όπως μπορείτε να δείτε, είναι το πλέον κλασικό βιβλιοπωλείο μικρής αθηναϊκής γειτονιάς, κάτι που κάνει τη δράση του ακόμα πιο μοναδική και αξιέπαινη.

Τώρα το μόνο που χρειάζεται να γίνει, είναι να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία της Αθήνας (και της Ελλάδας, γιατί όχι;) το υπέροχο παράδειγμά του, μήπως αρχίσουμε να ανοίγουμε λίγο περισσότερο τα μάτια και τα μυαλά μας.

Αλήθεια, εσείς πιο βιβλίο θα επιλέγατε για να μπει στη συνέχεια στη βιτρίνα;