Οι φιγούρες του Παριζιάνου Levalet ασκούν κριτική στη σύγχρονη κοινωνία με στυλ και καυστικό χιούμορ

Οι φιγούρες του Παριζιάνου Levalet ασκούν κριτική στη σύγχρονη κοινωνία με στυλ και καυστικό χιούμορ

Ο Levalet είναι ένας Γάλλος street artist του οποίου η δουλειά βασίζεται σε ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που κάνουν την ανθρωπότητα να επιβιώνει ακόμα και μέσα από τις χειρότερες συνθήκες: το χιούμορ.

Χρησιμοποιώντας με μαεστρία το χιούμορ και τη σάτιρα, ο καλλιτέχνης καταπιάνεται με σοβαρά θέματα αλλά με έναν πιο ανάλαφρο και περιπαιχτικό τρόπο, προκειμένου να περάσει το μήνυμά του στον κόσμο. Στο πιο γνωστό και δημοφιλές έργο του, ο Levalet γεμίζει τους δρόμους και τα κτίρια του Παρισιού με παιχνιδιάρικες, εκκεντρικές φιγούρες που μοιάζουν σχεδόν αληθινές και αλληλεπιδρούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

«Πιστεύω πως το χιούμορ είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μιλήσεις με μεγαλύτερη ευκολία για ευαίσθητα θέματα», λέει ο Levalet. «Έχει την ιδιότητα να μειώνει το αβάσταχτο στοιχείο μιας είδησης και να αναδεικνύει τον παραλογισμό ακόμα και στις πιο κοινές καταστάσεις». Αυτός ο διασκεδαστικός παραλογισμός είναι και το βασικό χαρακτηριστικό των φιγούρων με τις οποίες στολίζει τους τοίχους του Παρισιού, φιγούρες που θυμίζουν τα είδη των ανθρώπων που συναντάμε κάθε μέρα και, ταυτόχρονα, κωμικές περσόνες από κωμωδίες του κινηματογράφου και του θεάτρου. Μερικές φορές, μπορεί να μας θυμίζουν και τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Αυτή τη περίοδο ο Levalet παρουσιάζει στην OPEN Walls Gallery του Βερολίνου την έκθεση Little Boxes, η οποία αποτελείται από 30 κουτιά-μινιατούρες πάνω στα οποία έχει φιλοτεχνήσει μοναδικές σκηνές οικείου θεατρινισμού. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου 2016.

Levalet

Δημοφιλή