Φεστιβάλ Αθηνών: Tρίτη κρίση σε ένα χρόνο, έτοιμος να παραιτηθεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Φεστιβάλ Αθηνών: Tρίτη κρίση σε ένα χρόνο, έτοιμος να παραιτηθεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
fylaktou

Γεμάτος αποκαλύψεις έμελλε να είναι ο σημερινός Δευτεριάτικος (7/11) απολογισμός του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο καλλιτεχνικός διευθυντή Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος απείλησε με άμεση παραίτηση καθώς ισχυρίζεται πως δέχεται πόλεμο από το Διοικητικό Συμβούλιο. Όλα αυτά την ίδια μέρα που Υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει η Λυδία Κονιόρδου, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Αριστοτέλη Μπαλτά.

Πιο συγκεκριμένα ο κος Θεοδωρόπουλος περιέγραψε (με μάλλον χειμαρρώδη τρόπο) μια εικόνα απόλυτου χάους καθώς κατήγγειλε πως δεν του δίνεται πρόσβαση στον προϋπολογισμό, δεν προχωρά η υλοποίηση του οργανογράμματος και άρα οι νόμιμες προσλήψεις που χρειάζεται το Φεστιβάλ Αθηνών. Την ίδια στιγμή λήγουν πλέον οι συμβάσεις του 2016 ενώ θα έπρεπε να στήνεται το πρόγραμμα του 2017. Παράλληλα κατήγγειλε πως δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής, τμήμα για εξεύρεση χορηγιών και άλλα πολλά. Την ίδια στιγμή υποστήριξε πως δέχεται προσωπικό πόλεμο κυρίως από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Λιάνα Θεοδωράτου και την αντιπρόεδρο Κατερίνα Παπανικολάου, με το κινητό του τηλέφωνο να έχει κοπεί καθώς και με απόκρυψη οικονομικών στοιχείων για ταξίδια του εξωτερικού μέσα στο 2016.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως είναι η τρίτη κρίση που περνάει το Φεστιβάλ Αθηνών σε ένα μόνο χρόνο. Πρώτα ήταν η αμφιλεγόμενη αποπομπή του Γιώργου Λούκου, μετά το φιάσκο με το Γιαν Φαμπρ που ανέλαβε τη διεύθυνση του Φεστιβάλ για να παραιτηθεί μερικούς μήνες αργότερα, και τέλος η ανάληψή του κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Αναμένουμε να δούμε αν θα αλλάξει κάτι τώρα που έγινε η Λυδία Κονιόρδου υπουργός ή αν θα συνεχίσει το κορυφαίο καλλιτεχνικό φεστιβάλ της χώρας να υποβαθμίζεται και αν φθείρεται με αυτό τον τρόπο.

Δημοφιλή