ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/11/2016 02:51 EET | Updated 07/11/2016 02:54 EET

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

rio greece

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης

new government greece

Αναλαμβάνουν και επισήμως σήμερα τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία και την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του. H πρώτη τελετή παράδοσης-παραλαβής έχει προγραμματιστεί στις 9 το πρωί στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον Γιώργο Σταθάκη στον νέο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξανδρου Χαρίτση και του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα. Οι καθιερωμένες τελετές θα ολοκληρωθούν στις 5 το απόγευμα στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών & Δικτύων, με την παράδοση-παραλαβή από την απερχόμενη υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον νέο υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη.

2) Η καλή εβδομάδα από το Eurogroup φαίνεται

tsakalotos

Τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης στο τραπέζι του σημερινού Eurogroup εν όψει της επιστροφής στην Αθήνα των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στις 14 Νοεμβρίου. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιμένουν από τη σημερινή συνεδρίαση να πάρουν κλίμα αναφορικά με τις προθέσεις που θα έχουν οι ελεγκτές κατά το δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων στην Αθήνα. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να αποκωδικοποιήσουν την στάση των υπουργών Οικονομικών προκειμένου να κρίνουν αν είναι εφικτή η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έως τις 5 Δεκεμβρίου.

3) Μία και σήμερα (και λίγο παραπάνω) με τη Χίλαρι μπροστά

clinton

Μία ημέρα πριν τις αμερικανικές εκλογές και η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ με διαφορά τεσσάρων μονάδων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal. Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ ενημέρωσε το Κονγκρέσο ότι δεν θα υπάρξει δίωξη κατά της Χίλαρι Κλίντον για τα νέα emails με το προεκλογικό επιτελείο της υποψήφιας των Δημοκρατικών να εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση.

4) Το Κυπριακό στην Ελβετία

anastasiades

Με χαμηλές προσδοκίες, εκτός κι αν υπάρξει θετική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας, αρχίζει σήμερα στο Mont Pelerin της Ελβετίας εντατική και επίπονη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο ηγετών της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, η οποία θα επικεντρωθεί στο εδαφικό, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και άλλα θέματα «αγκάθια», όπως η ασφάλεια, οι εγγυήσεις και η εκ περιτροπής προεδρία. Οι διαπραγματεύσεις στο Μον Πελερέν (Mont Pelerin) θα διαρκέσουν μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου.

5) Τα λέμε την Πέμπτη στη Βουλή

vouli

Για την προσεχή Πεμπτη μετατέθηκε τελικά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Πρόκειται για την έκτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με στόχο τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Sponsored Post