ΔΙΕΘΝΕΣ
07/11/2016 07:48 EET | Updated 07/11/2016 07:49 EET

Καταρτίζεται το νομοσχέδιο για την έναρξη της διαδικασίας του Brexit

Pinnacles and troughs as Britain negotiates with the EU post-Brexit in an effort to get the best deal for Britain symbolized.
Rosemary Calvert via Getty Images
Pinnacles and troughs as Britain negotiates with the EU post-Brexit in an effort to get the best deal for Britain symbolized.

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζει το πρώτο κείμενο νέου νομοσχεδίου για την έναρξη της επίσημης διαδικασίας για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μετέδωσε το δίκτυο Sky News.

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Αγγλίας αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι πρέπει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου για την επίκληση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, καταφέροντας ένα πλήγμα στα σχέδια της πρωθυπουργού για την έναρξη της διαδικασίας του διαζυγίου μέχρι τα τέλη του Μαρτίου.

Οι συνεργάτες της βρετανίδας πρωθυπουργού δηλώνουν ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της απόφασης του Ανωτέρου Δικαστηρίου της Αγγλίας, όμως έχουν αποφύγει να διευκρινίσουν αν οι υπουργοί συντάσσουν νομοσχέδιο το οποίο θα παρουσιάσουν στο κοινοβούλιο, αν χάσουν αυτή τη μάχη.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post