Λύση για την Εθνική Τράπεζα αναζητά το ΤΧΣ

Λύση για την Εθνική Τράπεζα αναζητά το ΤΧΣ
sooc

Συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να αποφασίσει αν θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στην Εθνική ή αν θα αποδεχτεί την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, κόντρα στην εισήγηση του Ταμείου, για την προεδρία της ΕΤΕ.

Η αποδοχή του Π. Θωμόπουλου, ως αντικαταστάτη της Λ. Κατσέλη στον προεδρικό θώκο, θα σημαίνει, σύμφωνα με την efsyn.gr ότι το Ταμείο αποδέχεται την απαξίωσή του ως βασικού μετόχου στην τράπεζα με 40,4% με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον γενικότερο ρόλο του στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Αυτό δεν το επιθυμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, που χαρακτηρίζει ατόπημα την απόφαση του Δ.Σ. της Εθνικής, αλλά ούτε έκτακτη γενική συνέλευση θέλει.

Κορυφαία τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι η μόνη λύση βρίσκεται στα χέρια του διευθύνοντος συμβούλου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη και δεν είναι άλλη από την παραίτηση είτε του ίδιου είτε του Παναγιώτη Θωμόπουλου -που έχει ήδη εκλεγεί μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.- είτε και των δύο.

Πηγή: Efsyn.gr

Δημοφιλή