Με αιχμές κατά Τσίπρα και Ιερώνυμου η αποχώρηση Φίλη από το υπουργείο Παιδείας: Το «άριστα 20» έγινε σε έναν μήνα μη προβιβάσιμος βαθμός

Με αιχμές κατά Τσίπρα και Ιερώνυμου η αποχώρηση Φίλη από το υπουργείο Παιδείας
SOOC

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά άφησε ο τέως υπουργός Παιδείας κατά την παράδοση του υπουργείου Παιδείας στον νέο υπουργό, Κώστας Γαβρόγλου.

«Όλοι βρισκόμαστε στις θέσεις μετά από εντολή του λαού και του πρωθυπουργού. Προβλήματα δεν επισημάνθηκαν στις συναντήσεις μου με τον πρωθυπουργό ενώ ήταν πολύ θετικές οι αναφορές στο έργο μας και στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Ξαφνικά, το άριστα 20 μετατράπηκε σε ένα μήνα σε μη προβιβάσιμο βαθμό», σημείωσε.

«Ποιος κάνει λάθος, ο γαλαντόμος καθηγητής που ξαφνικά βάζει χαμηλό βαθμό ή ο μέχρι χθες άριστος μαθητής; Όσο αυτά δεν εξηγούνται πειστικά, η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει δεκτή», τόνισε αναφορικά με τις προτάσεις που δέχτηκε για να αναλάβει τα χαρτοφυλάκια άλλων υπουργείων.

Πυρά κατά Ιερώνυμου

Παράλληλα αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, είπε ότι «οργανώθηκε και εκτελέστηκε συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου». Και πρόσθεσε: «Όταν η εκκλησία ζητά και επιτυγχάνει την αποπομπή ενός υπουργού τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα». Σημείωσε επίσης ότι η συμπεριφορά της εκκλησίας απέναντι στο πρόσωπό του καταδεικνύει την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των σχέσεων κράτους-εκκλησίας ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Κατηγόρησε δε την ηγεσία της εκκλησίας για αλλαγή στάσης σε μία σειρά θεμάτων και την υιοθέτηση ατζέντας που γυρίζει τη χώρα στο παρελθόν, και έκανε λόγο για ευθεία αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος. Κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση ότι υποκίνησε σε μεγάλο βαθμό την απομάκρυνσή του.

«Μοχθήσαμε 13 μήνες, έφτασε η μέρα της αποχώρησης», είπε ο Νίκος Φίλης. « Είπα την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ότι θα κάνουμε αντιστροφή των προτεραιοτήτων. Είπα θα χτίζουμε από κάτω προς τα πάνω. Δεν ξεκινήσαμε από τα πανεπιστήμια, αλλά από τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια, τα λύκεια , τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας», υπογράμμισε και συμπλήρωσε «Μέσα σε λίγους μήνες παρά τη σκληρή μνημονιακή λιτότητα, προχωρήσαμε στο σχολείο ποιότητας» σημείωσε ο κ Φίλης. Επανέλαβε εξάλλου πως πρέπει να μπει τέλος στις πανελλήνιες εξετάσεις και ζήτησε αυτό να είναι αποτέλεσμα διακομματικής συνεργασίας. Ο Νίκος Φίλης έκανε αναφορά στο έργο του υπουργείου και ζήτησε από τη νέα ηγεσία να «αγκαλιάσει» το πρόγραμμα του υπουργείου για τα παιδιά προσφύγων.

Σε σχόλια για την απομάκρυνση Φίλη από την κυβέρνηση προέβη μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης:

Δημοφιλή