Κουφός για Παπαγιάννη: «Να αρπάξει τις ευκαιρίες»

Κουφός για Παπαγιάννη: «Να αρπάξει τις ευκαιρίες»
nba.sport24.gr

Στα 27 του χρόνια, διανύει την ένατη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας στο ΝΒΑ. Ο Κώστας Κουφός δεν είναι πλέον νεαρός, αλλά ένας πολύ έμπειρος ψηλός που με τον επαγγελματισμό του έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο αξιόπιστους ρολίστες στη λίγκα. Φέτος, με τον Dave Joerger στην τεχνική ηγεσία των Kings, είναι βασικός στην ομάδα του Sacramento και ο άνθρωπος που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον DeMarcus Cousins να αφοσιωθεί στο σκοράρισμα. Τον συναντήσαμε στο Milwaukee, μας χαιρέτισε εγκάρδια και μας μίλησε μετά τη βαριά ήττα των "Βασιλιάδων" που όμως συνδυάστηκε με το ντεμπούτο του Γιώργου Παπαγιάννη στο ΝΒΑ.

Αν διαβάσατε την αποκλειστική συνέντευξη του νεαρού Έλληνα center στο NBA Greece, θα είδατε πως αποκάλεσε τον Κουφό "στήριγμα". Αυτό ακριβώς είναι ο Κώστας για τον Γιώργο. Ένας δάσκαλος, ένας μεγάλος αδελφός που τον συμβουλεύει, του λέει να μην απογοητεύεται, τον πιέζει να δουλεύει όσο πιο επαγγελματικά μπορεί και τον βοηθά να προσαρμοστεί στη ζωή, τα ταξίδια, τις συνήθειες της λίγκας. Του ζητήσαμε να μας μιλήσει για τον "μικρό αδελφό" του και εκείνος μας απέδειξε γιατί είναι όντως το στήριγμά του στη rookie σεζόν του.

"Ο Γιώργος είναι καλός παίκτης και δουλεύει σκληρά στην προπόνηση. Έχει τρομερές δυνατότητες, είναι φοβερό παιδί και σκέφτεται σωστά. Συνεργάζεται καλά με τους συμπαίκτες και τους προπονητές του, προσπαθεί να μάθει τι συμβαίνει στο ΝΒΑ και περιμένει τις ευκαιρίες του" μας είπε και συνέχισε: "Του λέω να βλέπει την κάθε ημέρα ξεχωριστά. Του λέω να παλεύει και όταν βρει ευκαιρίες, να είναι έτοιμος να τις αρπάξει. Έπαιξε καλά στο πρώτο του παιχνίδι, τελείωσε με δυναμικό τρόπο, με ένα κάρφωμα για τους πρώτους του πόντους. Όσο για το ενδεχόμενο να πάει για λίγο στην D-League δεν ξέρω. Από τη μία θέλεις να παίξεις, να πάρεις χρόνο συμμετοχής, από την άλλη θέλεις να δουλεύεις, να αντιμετωπίζεις τους καλύτερους. Είναι νέος, είναι καλό παιδί, μαθαίνει από τους καλύτερους, στο καλύτερο πρωτάθλημα και θα τα καταφέρει".

Ο Κουφός δεν έπαιξε πολύ απέναντι στους Bucks, η αλήθεια είναι πως η ομάδα του έκανε συνολικά απογοητευτική εμφάνιση πριν κερδίσει μία μέρα μετά στο Toronto τους πολύ δυνατούς Raptors, όμως ο Κώστας ήταν πολύ ήρεμος στους διαδρόμους του BMO Harris Bradley Center γιατί όπως μας είπε: "Αισθάνομαι φανταστικά, είμαι στην καλύτερη κατάστασή μου. Παίρνω τις ευκαιρίες μου, πιέζω τα όριά μου, προσπαθώ να μεγιστοποιήσω αυτά που μπορώ να κερδίσω. Σωματικά νιώθω πως είμαι καλύτερα από ποτέ στην καριέρα μου, δεν έχω προβλήματα τραυματισμών, δεν έχω θέματα με την υγεία μου και αυτό είναι το σημαντικότερο για εμένα".

Όσο για τους φετινούς Sacramento Kings, την εικόνα τους στα πρώτα παιχνίδια, αλλά και τον στόχο που έχουν θέσει, ο Κουφός ήταν πολύ ξεκάθαρος: "Είναι νωρίς ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα. Έχουμε όσα χρειαζόμαστε για να πετύχουμε, είμαστε μια ομάδα με πολύ ταλέντο, αλλά αυτή την εποχή προσπαθούμε να πετύχουμε ένα πράγμα. Προσπαθούμε να ωριμάσουμε. Ο στόχος μας είναι φυσικά να μπούμε στα playoffs. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος κάθε ομάδας στο ΝΒΑ. Ξέρω ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για οκτάδα, πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να δουλέψουμε περισσότερο και να περιμένουμε τη στιγμή μας".

Πηγή: Sport24

Δημοφιλή