Ο πρίγκιπας Harry και το Παλάτι υπερασπίζονται την Meghan Markle με μια σπάνια ιπποτική κίνηση

Ο πρίγκιπας Harry και το Παλάτι υπερασπίζονται την Meghan Markle με μια σπάνια ιπποτική κίνηση

Με μια κίνηση που δεν συνηθίζεται από «γαλαζοαίματους» και που σίγουρα δεν έχουμε ξανασυναντήσει στην πρόσφατη ιστορία της αγγλικής βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Harry εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στον Τύπο με σκοπό να προστατέψει τη σύντροφό του, την ηθοποιό Meghan Markle, καθώς έχει αρχίσει να ανησυχεί για την ασφάλειά της.

Μέσα στην ανακοίνωση, η οποία μάλιστα είναι γραμμένη με ιδιαίτερα έντονο τρόπο (κάτι επίσης ασυνήθιστο στο συγκεκριμένο χώρο), ο εκπρόσωπος Τύπου του πρίγκιπα σχολιάζει πως «τα όρια ξεπεράστηκαν», αναφερόμενος στην κάλυψη της σχέσης του Harry με τη Markle από τα media: «Η σύντροφός του, Meghan Markle, έχει υποστεί ένα κύμα ψυχολογικής κατάχρησης και παρενόχλησης. Κάποια από αυτά έγιναν με πολύ δημόσιο τρόπο: η δυσφήμισή της στο εξώφυλλο μιας εθνικής εφημερίδας, οι φυλετικές αποχρώσεις σε σχόλια κειμένων και ο ολοκληρωτικός σεξισμός και ρατσισμός των τρολ των κοινωνικών δικτύων και των σχολίων κάτω από κείμενα στο διαδίκτυο».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως ο πρίγκιπας Harry «ανησυχεί για την ασφάλεια της δις Markle και είναι βαθιά απογοητευμένος που δεν είναι ικανός να την προστατεύσει».

«Δεν είναι σωστό το ότι μέσα σε λίγους μήνες σχέσεις μαζί του, η δις Markle υπόκειται σε τέτοια καταιγίδα (κριτικής). (Ο πρίγκιπας Harry) γνωρίζει πως οι σχολιαστές θα πουν πως “αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει” και πως “όλο αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού”. Διαφωνεί κάθετα. Αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι -είναι η ζωή της και η ζωή του. Ζήτησε να εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση ελπίζοντας πως οι άνθρωποι των media που κατευθύνουν αυτή την ιστορία θα σταματήσουν λίγο και θα σκεφτούν (σ.σ. τον αντίκτυπο των πράξεών τους) πριν προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας «Γνωρίζει πως η έκδοση μιας τέτοιας ανακοίνωσης δε συνηθίζεται, αλλά ελπίζει πως οι δίκαιοι άνθρωποι θα καταλάβουν γιατί ένιωσε την ανάγκη να απευθυνθεί δημοσίως στον κόσμο».

Πέρα από το, προφανές, δίκιο που αναγνωρίζουμε στον πρίγκιπα Harry, αυτή του η πρωτοβουλία μας έκανε να παρατηρήσουμε και κάτι ακόμα: