Pioneertown: Από κινηματογραφικό πλατό για ταινίες γουέστερν, καταφύγιο καλλιτεχνών και μηχανόβιων

Pioneertown: Από κινηματογραφικό πλατό για ταινίες γουέστερν, καταφύγιο καλλιτεχνών και μηχανόβιων

Η Pioneertown χτίστηκε αρχικά σαν πλατό κινηματογραφικών γυρισμάτων, με σχεδόν 200 ταινίες γουέστερν να έχουν γυριστεί στα εδάφη της. Σήμερα είναι ιστορικό αξιοθέατο που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως μικρός εμπορικός δρόμος, ενώ βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες φυσικές εκτάσεις της Αμερικής.

Πολλά διάσημα συγκροτήματα που βρίσκονται σε περιοδεία στην Αμερική, κάνουν στάση στην Pioneertown για να δώσουν μια μικρή συναυλία, συγκεντρώνοντας έτσι στην πόλη ένα ενδιαφέρον μείγμα ανθρώπων που ενδιαφέρεται τόσο για τη μουσική όσο και για την ιστορία των γουέστερν ταινιών και τη συνύπαρξη αυτών των δύο σε ένα μοναδικό, αξιοθαύμαστο περιβάλλον.

Κατασκηνωτές, μηχανόβιοι, φωτογράφοι, μοντέλα, καλλιτέχνες, ηθοποιοί συμπληρώνουν το ποικιλόμορφο καστ επισκεπτών της Pioneertown. Όπως λέει στην κάμερα του Insider's Guide ο Gene Buckelew, ιδιοκτήτης του εστιατορίου/μπαρ/χώρου συναυλιών «Pappy & Harriet's»: «Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για όλων των ειδών τους λόγους, καλούς ή κακούς. Κάποιοι κρύβονται από το νόμο, άλλοι βρίσκουν την έμπνευσή τους. Αν αφουγκραστείς την έρημο, θα την ακούσεις να σου μιλά. Και είτε θα την καταλάβεις, είτε όχι».

*Το Insider's Guide είναι μια νέα σειρά μικρών ντοκιμαντέρ της HuffPost Greece σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. που κοιτάζουν πέρα από την επιφανειακή εικόνα της Αμερικής, ψάχνοντας να ανακαλύψουν τον αληθινό της πυρήνα: τις αρχέγονες τέχνες, τις πρωτοποριακές εφευρέσεις, τα θαυμαστά έργα και την μοναδική κουλτούρα της κοινωνίας των ανθρώπων της.

**Το Insider's Guide θα προβάλλεται στη Huffpost Greece κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.