ΔΙΕΘΝΕΣ
10/11/2016 06:57 EET | Updated 10/11/2016 06:57 EET

Μαζικά στη Νέα Ζηλανδία θέλουν να μεταναστεύσουν οι Αμερικανοί μετά τη νίκη Τραμπ

Getty Images/iStockphoto

Χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες επισκέφτηκαν το τελευταίο 24ωρο, έπειτα από την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, την επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Ζηλανδίας που παρέχει πληροφορίες για όσους θέλουν να μεταναστεύσουν εκεί.

Η εκλογή του Τραμπ ήταν ένα ισχυρό σοκ για όλο τον κόσμο, μα περισσότερο για τους Αμερικανούς με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να σκέφτονται να μεταναστεύσουν.

Μέσα σε 24 ώρες από την εκλογή του Τραμπ η ιστοσελίδα New Zealand Now, η επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Ζηλανδίας που δίνει πληροφορίες για όσους θέλουν να μεταναστεύσουν, να σπουδάσουν ή να επενδύσουν εκεί, δέχθηκε 70.500 επισκέψεις από Αμερικανούς που έψαχναν πληροφορίες, ο αριθμός είναι συγκλονιστικός αφού πρόκειτα για 69.000 περισσότερες επισκέψεις από όσες δέχεται σε καθημερινή βάση.

Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα περισσότεροι από 7.000 Αμερικανοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να μεταναστεύσουν στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για τον διπλάσιο αριθμό από αυτόν που καταγράφεται σε μηνιαία βάση.

Επισημαίνεται ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τους Βρετανούς έπειτα από την απόφαση για το Brexit.

Όσον αφορά στο ενδιαφέρον των Αμερικανών πολιτών για τη Νέα Ζηλανδία, αυτό άρχισε να εκδηλώνεται ένα μήνα πριν από τις εκλογές.

Σημειώνεται ότι μέχρι τον Ιούνιο 1.288 Αμερικανοί έγιναν δεκτοί για να ζήσουν στη Νέα Ζηλανδία, 8.876 πήραν άδεια εργασίας και 2.997 έκαναν αίτηση και πήραν φοιτητική βίζα.

Sponsored Post