«Θανάσιμη καταδίωξη 2»: Το BBC έδειξε νέες, ακόμα πιο εντυπωσιακές σκηνές κυνηγιού ιγκουάνα από φίδια για το Planet Earth 2

«Θανάσιμη καταδίωξη 2»: Το BBC έδειξε νέες, ακόμα πιο εντυπωσιακές σκηνές κυνηγιού ιγκουάνα από φίδια για το Planet Earth 2
YouTube/BBC Earth Unplugged

Πριν από λίγες ημέρες, έκανε θραύση στο Διαδίκτυο βίντεο από το ντοκιμαντέρ Planet Earth 2 του BBC, όπου φίδια κυνηγούσαν ιγκουάνα, σε μια «κινηματογραφική» καταδίωξη, που συνοδεύτηκε από αντίστοιχα κινηματογραφική μουσική.

Το μικρό ιγκουάνα, το οποίο μόλις είχε βγει από το αυγό του, φαίνεται να κάνει μια απίστευτη κούρσα, ενώ δεκάδες φίδια αναδύονται γύρω και του επιτίθενται.

Σε συνέχεια του εν λόγω εντυπωσιακού βίντεο, το BBC έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερο παρεμφερές υλικό. Όπως είπε στον Independent ο Μάθιου Μιτς, ένας εκ των μοντέρ, «υπήρχε τόσο πολύ καλό υλικό, που δεν μπορούσαμε να πούμε την ιστορία μόνο ενός ιγκουάνα, οπότε βρήκαμε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουμε όλες τις καλές σκηνές κυνηγιού».

Σε «behind the scenes» βίντεο φαίνονται εικόνες από περισσότερα ιγκουάνα που δέχονται την επίθεση φιδιών. Σημειώνεται πως, όπως επισημαίνουν οι συντελεστές του βίντεο, είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται φίδια να κυνηγούν μαζικά- ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, δεν λειτουργούν συντονισμένα/ ως ομάδα, αλλά το καθένα μόνο του- και κάποιες φορές τα βάζουν και μεταξύ τους.

Δημοφιλή